50 perces hősköltemény, a végén vereséggel

Hősiesen küzdő, a rendes játékidő utolsó percéig vezető, Takács Norbit és Wesley Gordont egyaránt nélkülöző, sérülten játszó kosarasok egész sorával pályára lévő csapatunk, sokáig felejthetetlen mérkőzésen kétszeri hosszabbítás után maradt alul a paksiakkal szemben. Noha alulmaradtunk, méltán zengett a lelátón a “szép volt, fiúk” rigmus
SKC-ASE 112-119 (26-12, 27-34, 22-26, 25-28, 7-7, 5-12
Sopron, férfi NB I, középszakasz 1200  néző.
V.: Cziffra, Török, Nagy V.
SKC: WARNER 44/6, LEMAR 32/9, SUPOLA 8/6, DÉNES 9, WIGGINS 12.
Cs.: Molnár M. 2, Werner 2, Élő 3.
ASE: KOVÁCS Á. 12/3, Henton 10/3, FAUST 26/9, EILINGSFELD 16/3, Jevtovics 7.
Cs.: NORFLEET 29/12, Ruják 5/3, Medve, Williams 8, HORVÁTH K. 6/6.
A DEAC elleni vállsérülése miatt kiváló Norbi mellett, vádlijával bajlódó centerünk, Wesley nem vállalta a játékot.
Elveszített, majd visszaszerzett labda után Brynton révén mi szereztünk vezetést. Csapkodó játékkal kezdődött az összecsapás, Brynton hamar cserét kért (kiesett kontaktlencséje miatt), majd csakhamar visszatért. Angelo dobott triplát. Az agresszíven kitámadó paksiak első kosarát Faust jegyezte, ám a srácokat űző-hajtó táborunk legnagyobb örömére, Brynton 2+1-es akcióval felelt. Dénes Gabi két ügyes kosarat szerzett, 12-4-nél a szakasz közepén időt kért ellenfelünk. Angelót nem tudták tartani a vendégek, irányítónk kosaraival 18-6-ra húztunk el. Molnár Marci és Supola Zoli is villant – utóbbi triplával – a vendégeket Norfleet próbálta versenyben tartani. A parádés nyitó etap Brynton hármasával és csapatunk 14 pontos vezetésével zárult.
Lemar betört és betalált, de Kovács révén triplával, majd duplával felelt a Paks – időt kértünk. Alan szerzett labdát és mutatott be 2+1es akciót, Norfleet azonban nem lankadt. Angelo vezérletével büntetőkkel tartottuk a 10 pont körüli előnyt, Williams támadóhibája után, Kovács kapott technikait reklamálásért. Bár Horváth Kristóf beemelt egy triplát, Norfleet gyakorlatilag egymaga tartotta versenyben ellenfelünket. Alan is meg-megrázta magát, de becsúszott egy-két eladott labda és hiba, ellenfelünk 10 ponton belülre került. Brynton hármasa után az ASE kért időt, majd a remeklő Angelo szólójával, 14-re nőtt a különbség. Sajnos a félidő hajrájában egy Faust vezette 7-0-lal 7-re feljött a Paks.
Eilingsfeld kosarára Alan felelt, Norfleet triplája után pedig, Supola Zoli “tért ölelő” átadását, az induló Dénes Gabi váltotta pontokra. A vendégek szinte minden akciójukat eredményesen fejezték be, de Supola és Angelo bravúros triplákkal megakadályozta a fordítást. A szakasz közepén Alan begyűjtötte a 4. hibáját. Szurkolóink űzték-hajtották a srácokat, időkérésünk után Brynton hármasával 7-re nőtt az előny. A szakasz hajrájában ismét Faust lépett elő ellenfelünknél, s bár Élő Bálint beemelt egy büntetőt, 3 pontra feljött az ASE.
A záró etap elején érződött a befejezéseknél a fáradtság, Norfleet 1 pontra felhozta az ASE-t, amikor Supola Zoli dobott bravúros kosarat. Szurkolóink újfent megpróbálták űzni-hajtani a fiúkat. A szinte emberfelettit nyújtó Angelo kosara után előbb Ruji, majd Norfleet is technikait kapott, irányítónk büntetőivel, majd Alan szép kosarával 9 ponttal elléptünk. Angelo gyönyörű floatere után, 10 fölé nőtt előnyünk. Egy szabálytalannak ítélt zárással sajnos Alan kipontozódott. Kovács és a triplát szerző Eilingsfeld révén, újabb rohamot indított a Paks. Angelo és Brynton próbálták visszaverni a Faust vezette paksiak felzárkózási kísérleteit. Bálint is beemelt egy duplát, de Henton hármasával 3 perccel a vége előtt, egyetlen triplányira zsugorodott előnyünk, ezért időt kértünk. Lemar mindkét büntetőjét bedobta, majd Angelo 15 sikeres kísérlet után elrontott egyet. Bő másfél perccel a vége előtt Norfleet triplájával egyenlített, majd az utolsó percre fordulva Faustéval fordított a Paks. Az izgalmakat Brynton egy jó büntetője fokozta, a második után Angelo visszaszedve a támadópattanót és kiegyenlített. Kovács Á. keze nem remegett meg a vonalon, de Bryntoné sem. A rendes játékidő – amelynek letelte előtt Kovács is kipontozódott – 100-100-as eredménnyel ért véget, jöhetett  hosszabbítás.
Bő perc elteltével Angelo révén vezetést szereztünk. Faust hármasával fordult a kocka. Mindkét oldalon maradtak ki helyzetek. 2 perccel a ráadás letelte előtt , Angelo betörésből visszaszerezte a vezetést, majd ő is megsérült, szurkolóink vastapsa közepette támogatták le a pályáról. Faust betalált, Angelo pedig némi ápolás után szurkolóink legnagyobb örömére visszatért, hogy a kosárra törő Dénes Gabi sérüljön meg… Kapitányunk is összekapta magát és egy jó büntetővel, bő perccel a vége előtt egalizált. 7 másodperccel a vége előtt úgy tűnt, Norfleet megszerzi a győzelmet ellenfelünknek, ám Supola Zoli közelről feltett labdáját Vitya bepöckölte, így jöhetett az újabb ráadás.

Ebben több, mint 3 percen keresztül, pont nélkül gyűrték egymást a holtfáradt felek, amikor Jevtovics a vendégeket juttatta előnyhöz, majd Horváth Kristóf triplája adta meg a kegyelemdöfést. A lefújás után azonban, tartalékosan szinte emberfelettit küzdő csapatunk játékosai számára, megérdemelten zengett a “szép volt, fiúk!”. Nehezen felejthető, óriási mérkőzés volt!

Sabáli Balázs: Nem szakmázni szereznék, hanem elismerésemet kifejezni a csapat és a szurkolók felé, hiszen kintről mostanában nem kaptunk ekkora segítséget, de a szurkolók sem láthatták a csapatot így küzdeni. Megvannak a problémáink, ezért annyit kértem a csapattól, hogy próbáljuk meg a lehetetlent. A srácok megpróbálták, de elfáradtunk, a Paks jókor dobott triplákat, de a szurkolók vastapssal értékelték ezt a küzdést. A mai este különleges volt, hiszen ilyen mérkőzést ritkán látni, dupla hosszabbításban az utolsó másodpercekig kiélezett párharc zajlott. Amíg esélyünk van, küzdeni fogunk a rájátszásért.

eredeti link