Bravúrra hangolva: első felvonás a fehérváriak ellen

A héten kétszer csap össze csapatunk az Alba Fehérvár együttesével, holnap 18 órakor a Novomatic Arénában találkozik a két csapat

Edzőnk, Kostas kiemelte: a múlt szombaton a csapat óriási és nagyon értékes győzelmet aratott, mert csapatként játszott. Mint mondta, a Pécs legyőzésében jelentős szerepe volt annak, hogy gólpasszok tekintetében 17-10-re felülmúltuk a riválist.
Rátérve a fehérváriak elleni találkozóra, csapatunk szakvezetője hangsúlyozta: ezúttal is elengedhetetlen, hogy csapatként tudjunk működni, másként nem lehet esély a remek egyéni képességekkel megáldott játékosok egész sorát felvonultató fehérvári gárda ellen. Ugyanakkor – tette hozzá – főleg védekezésben, s azon belül is az egy-egy elleni “elhárításban” óriási szerepe lesz az egyéni felelősségnek. Féken kell tudnunk tartani az Alba – ahogy a védelmet bontani, úgy távolról remekül dobni egyaránt magas szinten képes – külső mezőnyjátékosait, mint például Turner, vagy Vojvoda, valamint a palánk alatt az erős, képzett magas játékosait is.
Támadásban, amellett, hogy – ahogy már fejtegette – csapatként kell játszani, kulcsfontosságú, hogy legyenek, lehetőség szerint többen is csapatunkból, akik nagyon jó, esetleg extra napot fognak ki.
Supira várhatóan még holnap sem számíthat a szakmai stáb és továbbra is vannak, akik kisebb sérülésekkel bajlódnak, de edzőnk biztos benne, hogy mindenki megpróbálja a legjobbját nyújtva segíteni a csapatot – akár egy újabb bravúrhoz, a bajnokság egyik legerősebb keretével rendelkező együttese ellen.

eredeti link