Beszéltek a tettek – legyőztük a bajnokot

Igazi csapatként játszva, küzdve, egy végig szoros és kiélezett mérkőzésen a hajrában pontosabban kosarazva, LEGYŐZTÜK A BAJNOK FALCO csapatát! Csapatunkból hatan is legalább 10 pontot szerezve járultak hozzá a bravúrhoz, lefújás után, mint a remek színházi előadások után szurkolóink visszatapsolták a pályára a srácokat! Tényleg nagy előadás, nagy játék volt! 

Szép nap volt 2020. március 7. a soproni kosárlabdázás történetében: a Sopron Basket női csapata újfent megnyerte a Magyar Kupát, amihez ezúton is gratulálunk!


SKC – Falco-Vulcano Energia KC Szombathely 79-74 (20-21, 23-22, 15-15, 21-16)
Sopron,  1.900  néző
V.: Praksch, Farkas, Török

SKC: KINNEY 12/6, THOMPSON 10, Takács, RIVERS 12/3, CARTER 14
Cs.: SUPOLA 12/3, JOGELA 16/3, Werner, FAZEKAS 3/3
Edző: Kostas Flevarakis.
Falco: VÁRADI 11/3, CURRY 13/9, Benke 6, FILIPOVITY 13/9, Reddic 4.
Cs.: Hooker, PERL 10 WASHINGTON 9/3, Lake 4, Bíró
Edző: Gasper Okorn

Remek hangulatban kezdődött az összecsapás, méghozzá center pontokkal: Reddic büntetőire Eric felelt közeli duplával. Filipovity és Curry 1-1 triplájával és villanásaival, 12-4-re elléptek a vendégek, csapatunkat Kinney tartotta versenyben. Azzal vezetett a Falco, hogy távolról sokkal pontosabban dobtak játékosai, pedig a tripla-helyzeteket a mi játékosaink is kidolgozták, de sajnos rendre ki is hagyták, így egy stabil 5 és 10 pont közötti vezetést állandósított a bajnok. A szakasz hajrájában összeállt a védekezés, Demetre közeli dupláival egy 6-0-lal 1 pontra feljöttünk, majd a negyed utolsó percében Demetre hármasával átvettük a vezetést. Volt labdánk növelni az előnyt, de kapkodtunk, a szakasz Perl kosarával és a bajnok 1 pontos vezetésével zárult.

Benke ziccerére Fazekas Csabi felelt gyönyörű “sarki” hármassal a második szakasz elején. Csabi ügyesen irányított, Kinney pedig kettes pozícióban játszva lépett elő vezérré és hozta a pontokat. Supi 2+1-es játékával egy 7-0-lal elléptünk, időt kért a bajnok. Reddic törte meg a szombathelyi kosárcsendet, ám Tauras egy dobócsel után, őrült nagy zsákolással ugrasztotta talpra szurkolóinkat. A szakasz közepén Demetre és Kinney jóvoltából tartottuk 5 és 10 pont közötti előnyünket, ellenfelünket Perl és Curry tartotta versenyben. A félidő hajrájában megtört a lendület, kimaradt 1-2 ziccer, kapkodni kezdtünk és 7-0-lal ledolgozta hátrányát a Falco. A félidő utolsó percében Bernard betörés után ügyes találattal véget vetett hosszabb kosárcsendünknek, ám Benke szintén betörésből, zsákolva egalizált, döntetlennel zárult a félidő.

Ahogy a mérkőzést, a második 20 percet is a bajnok kezdte jobban, Filipovity triplát, Váradi szemfüles duplát dobott. Bő másfél perc elteltével, Bernard révén indításból szereztük első pontjainkat szünet után. Eric pillanatai következtek, előbb Reddic dobását szerelte, majd támadásban is villant szép duplával, 1 pontra felhozva csapatunkat. A jó dobóformát kifogó Curry újabb hármassal tolt egyet a címvédő szekerén. A szakasz közepén mindkét csapat több támadást is elrontott, majd Hooker támadó pattanó után villant. Supi felezte meg a hátrányt Eric ügyes kiosztásából triplából, de rögtön jött a válasz Filipovitytól. Felpörgött, élvezetes, látványos lett a játék. Tauras lépett elő vezérré és Eric, valamint a büntetőit biztos kézzel értékesítő Supi segédletével egy parádés, fordítást érő 8-0-t vezényelt a negyed hajrájában. Volt esély tovább növelni az előnyt, de “túlpörögtünk” és egy kontrából, Washington zsákolással egalizált, döntetlenről indult a záróetap.

Lake támadópattanó utáni kosarára Supi felelt, Perl ügyes duplájára pedig Tauras. Tapadtunk a bajnokra és 4 perc elteltével, Tauras egy jó büntetőjével átvettük a vezetést. Egy gyors vendégakció végén, Supi valóban szabálytalan szerelési kísérletét sportszerűtlennek minősítették a játékvezetők. Váltott vezetéssel haladtak a felek, Washington hármasára Tauras felelt triplával. Nem egészen 3 perccel a vége előtt, a remekül (2/2 dupla, 1/1 tripla, 5/5 büntető) játszó Supi kipontozódott. Washington kihagyta a büntetőket, Bernard és Tauras nem,  triplányi előnnyel fordultunk az utolsó 2 percre. Az utolsóra pedig Tauras egy jó büntetőjével, 4 pontossal. Fél perccel a vége előtt Perl is csak egy büntetőt értékesített, hozzánk került a labda. Eladtuk, de Demetre támadó hiba kiharcolásával korrigált, 12 másodperccel a vége előtt Bernard pedig bebiztosította a bravúros győzelmet, lefújás után méltán zengett a “szép volt fiúk”!

Kostas Flevarakis, vezetőedző: Nagyon jó mérkőzés volt, remek hangulatban! Nem csak az ellenfél minősége miatt, hanem mert a szünet után ilyen teljesítménnyel tudtunk visszatérni. Volt, hogy hét játékossal edzettünk betegségek miatt a szünetben, de ez nem lehet kifogás, csináltuk a dolgunkat, és próbltuk a lehető legjobb teljesítményt nyújtani. Lehetett volna jobb is, de egy ilyen napon nem szabad erre panaszkodni. A győzelem kulcsa az volt, hogy minden játékosom, aki pályára lépett, hozzá tudott tenni a mérkőzéshez, és csak így lehet a további találkozókon folytatni ezt a jó sorozatot.

eredeti link