180 fokos fordulat kell

Nem úgy sikerült ai negyeddöntős playoff párharc első felvonása, ahogy reméltük, 32 ponttal kikaptunk Körmenden. Kedden, 19 órától a Novomatic Arénában javíthatunk, egyenlíthetünk, de ehhez – amint azt edzőnk, Sabáli Balázs kiemelte -, 180 fokos fordulatra lenne szükség a pénteken látottakhoz képest

Még a pénteki összecsapásra visszautalva edzőnk azt fejtegette, hogy Körmenden az első félidőben, nem a támadójátékkal volt a gond. A védekezés viszont nagyon “lagymatag” volt és ezt könyörtelenül büntették, a saját pályájukon extra dobóteljesítményre képes körmendiek. Az első összecsapás fényében, edzőnk így látja az esélyeket a holnap esti hazai találkozóra:
“Nagyon remélem, a játékosok nem elégedtek meg azzal, hogy bejutottak a rájátszásba és holnap itthon felcsillantanak valamit, a középszakaszban látott harci szellemből. Ha valamit el akarunk érni ebben a rájátszásban – mondjuk, hogy hazai pályán nyerjünk -, akkor a védekezésben a pénteken mutatotthoz képest, száznyolcvan fokos fordulatra lesz szükség. Bízom benne, hogy a pénteki meccs egy kisiklás volt, de azt is hozzá kell tennem, a csapat a középszakaszban nem játszott ilyen sebességgel és intenzitással kosárlabdázó rivális gárda ellen, mint a Körmend. Ahhoz, hogy legyen esély egyenlíteni és kiharcolni egy újabb hazai mérkőzést, jóval harcosabban, agresszívebben kell védekezni, olyan nincs, hogy meghatározó játékosaink fault nélkül fejezzenek be egy meccset. Nyerni akarunk, és szeretnénk, ha még egyszer Sopronba jönne a Körmend.”

eredeti link