A bronzéremért játszhatnak fiataljaink

Pénteken este némi meglepetésre nem az első számú esélyesnek gondolt Alba Fehérvár, hanem az a fehérváriakat legyőző Körmend nyerte a másik csoportot, amellyel a Morgen Ferdinánd emlékbajnokság nyolcas döntője előtt edzőmeccseket játszott U20-as csapatunk. Fiataljaink tehát az “edzőpartner” ellen játszottak a döntőbe jutásért, a megilletődött kezdés után hamar nagy hátrányba kerültek. A folytatásban ugyan volt 1-2 fellángolása Bors Miklós együttesének, ám a Körmend simán nyert, így U20-as csapatunk holnap a korábbi csoportellenfél, a DEAC ellen játszik a bronzéremért
Egis Körmend – SKC 87-64 (24-10, 16-11, 23-18, 24-25)
Budapest, Morgen Ferdinánd emlékbajnokság, elődöntő, 200 néző
V.: Makrai, Téczely, Marton
SKC: Csátaljay B. 6/6, Popadic 6/3, SITKU 18/9, Werner 4, SCHÖLL 18
Cs.: Csendes 3/3, Csátaljay P. 7, Nyikos 2, Göltl, Hajnal
Edző: Bors Miklós

A tétnek megfelelően kapkodva kezdtek a csapatok. Közel 2 perc elteltével a körmendiek szereztek vezetést. Ez ellenfelünket “megnyugtatta”, a mi fiataljainkat viszont nagyon megzavarta. Sorra adták el a labdákat a srácok, a Körmend valósággal átrohant a fiúkon. A nyitóetap közepéig 8 labdát adtak, vesztettek el a srácok és 15-0-s hátrányba kerültek. Első pontjainkat több, mint 5 perc elteltével Csendes Péter szerezte egy szép triplával. Ezt követően Sitku Marci, valamint elsősorban Schöll Ricsi eredményes és ügyes játékával sikerült kiegyenlítetté tenni a játékot. A 2. negyed közepén 10 pontra felzárkóztak a fiúk, de a félidő hajrája megint az első perceket idézte: eladott labdáink után könnyű körmendi kosarak. Egy 12-1-es rohammal 20 pont fölé nőtt ellenfelünk előnye, és abban, hogy így elhúzhattak a vasi srácok, az is közrejátszott, hogy fiataljaink ezúttal is hadilábon álltak a büntetők értékesítésével. Szünetben 19 pontos hátrányban voltak a srácok.

A második félidő sajnos gyakorlatilag ugyanúgy kezdődött, mint a mérkőzés. Egy 14-3-mal – Sitku Marci emelt be egy hármast – 30 pontosra nőtt a hátrány. Ezt követően talált magára csapatunk. Ismét Schöll Ricsi állt az élre, s jobb lett a ritmus. A letámadó zónával sikerült labdákat szerezni, gyorsabban, pontosabban játszottak a fiatalok. A 4. negyedben már beesett néhány, az első 25 perchez képest sokkal jobb ritmusban eldobott tripla is. A szakasz első felét Marci hármasaira alapozva 17-8-ra nyertük, s 15 pontra visszajöttünk. Ellenfelünk visszavitte a pályára néhány kulcsjátékosát, az ő vezetésükkel a Körmend visszaverte további felzárkózási próbálkozásainkat és végül biztos győzelemmel jutott a döntőbe.

Vasárnap 13 órától a bronzéremért játszunk, fiaink visszavághatnak a  DEAC-nak a csoportban elszenvedett vereségért.

Bors Miklós: – Semmi olyat nem csinált a Körmend, amiről ne beszéltünk volna. Jobban akarták, csapatként lehet nyerni és veszíteni. Csapatként veszítettünk, puhányok voltunk. Holnap egy másik Sopron fog kijönni a pályára, és harcba szállunk az éremért!

eredeti link