Világbajnoki selejtező: bravúr a javából

Szinte végig kézben tartva a mérkőzést, ott tudott nyerni világbajnoki selejtezőt férfi válogatottunk a kvalifikációs mérkőzések második körének nyitányán, ahol sem az olaszoknak, sem a horvátoknak nem termett babér: Hollandiában
Hollandia – Magyarország 59-74 (13-21, 21-20, 11-13, 14-20)
Magyarország: GOVENS 7/3, VOJVODA 23/12, BENKE 7/3, Golomán 3/3, KELLER 6/3.
Cs.: PERL 18/3 JUHOS 4, EILINGSFELD 6/6, Ruják, Horti.
Govens osztogatott, Keller zsákolt, Vojvoda pedig “termelte” a pontokat, remekül, 10-4-gyel kezdett válogatottunk a selejtezők első körében, az olasz és a horvát válogatottat is legyőző hollandok otthonában. Ezt követően ugyan kiegyenlített lett a játék, de a negyed hajrájában Eilingsfeld két triplájával 8 ponttal elhúztak legjobbjaink. Sajnos a paksiak játékosa a negyed végén megsérült, és kivált a játékból.
A második negyed elején feljöttek 4 pontra a hazaiak, ám ezt követően Perl Zoltán vezérletével újított csapatunk és vezetett már 11 ponttal is. A félidő  végén 7 pontra feljöttek a hazaiak.

A második félidő Benke Szilárd hármasával kezdődött, Vojvoda kosarával pedig 12 pontra nőtt az előny. Ekkor jött egy hullámvölgy, és a szakasz közepére megfelezte hátrányát Hollandia. A kritikus helyzetben Perl lépett elő, visszaverte az ellenfél felzárkózási kísérletét válogatottunk.
A záró etapban is a kiélezett pillanatokban mindig akadt valaki, aki egy-egy kisebb holtponton át tudta lendíteni a csapatot, amely végül bravúros és egyben magabiztos győzelmet aratott, és így, megnövekedett önbizalommal fogadhatja hétfőn az olaszokat Debrecenben.

Fotó: fiba.com

eredeti link