Újabb nagy kihívás

Holnap 19 órától a bajnokság – talán mondhatjuk – eddigi meglepetéscsapatát, a Szeged együttesét fogadjuk. Szegeden két és fél hónapja, október közepén simán, 102-81-re kikaptunk

Arra a vereségre természetesen edzőnk, Kostas is emlékszik, de úgy véli nem szabad túl nagy jelentőséget tulajdonítani neki a holnapi visszavágó kapcsán: A Szeged már akkor megmutatta, amit azóta is folyamatosan bizonyít, hogy nagyon jó csapat. Nekünk akkoriban viszont még rengeteg problémánk volt, sérülések, betegségek, nem is tudtunk rendesen öt-öt ellen edzeni. Gondunk most is van, de azért messze nem annyi a nehézség, mint októberben volt. Nem is annyira a visszavágás vágya foglalkoztat, inkább szeretnénk mi is bizonyítani, hogy az utóbbi sikerek nem “kicsúszott” eredmények.
Ehhez azért persze a szegedieknek is lesz majd egy-két szavuk. Az érintőlegesen általa már korábban dicsért riválisról így vélekedett Kostas: – Jól összerakott, lendületes, atletikus játékosok alkotta csapat a Szeged, náluk játszik a bajnokság egyik, ha nem a legjobb centere, Dickey személyében. Az ő megfékezése kulcskérdés lehet, mind a pontok, mind pedig a lepattanók tekintetében, s nehezíti a helyzetet, hogy csapatunknak éppen nincs tapasztalt légiós középjátékosa. Persze rajta kívül is vannak remek, távolról remekül dobó, a védelmet jól bontó játékosai a Szegednek. Fontos, hogy ne engedjük a Szegednek a saját rohanós játékát játszani, azaz, hogy mi diktáljuk, szabjuk meg a játék ritmusát.
A felvetésre, lehet-e hatása annak a holnapi “ütközetre”, hogy amíg mi egy nagy iramú, hatalmas energiabefektetést igénylő csatában az addig veretlen Falcót, addig a Szeged a papírformának megfelelően könnyedén a nyeretlen Jászberényt győzte le, azt mondta Flevarakis mester: – Ez az időszak, amikor sorozatban jönnek a mérkőzések, egyik csapatnak sem könnyű. Hogy lehet-e hatása a két csapat előző meccsének? Majd a pályán kiderül. Abban bízom, mentálisan ugyanolyan erős lesz a társaság, mint vasárnap volt, s erre szükség is lesz, mert bár a Szeged nem annyira híres-neves csapat, mint a Falco, egy nagyon erős gárda és ezt a bajnokságban bravúrokkal is bizonyította. Ahhoz, hogy őket is legyőzzük, ugyanolyan egységesen, koncentráltan kell játszanunk, mint tettük a Falco ellen.

eredeti link