Újabb drámai csatát nyertünk meg

A fáradtság és a friss Körmend sem tudta legyőzni csapatunkat! Szédületes villámrajtot vettünk, amelyre építve szünetben 13 ponttal “mentünk”. Bár a második félidőt nagyon gyengén kezdtük, a 3. negyed hajrájáig kézben volt a meccs. Ekkor kezdett érződni, hogy míg a Körmend egész héten ránk készülhetett, nekünk szerdán volt egy hosszabbításos meccsünk. A 4. negyedben át is vette a vezetést ellenfelünk, de óriási mentális erőről tanúbizonyságot téve, csapatunk végül a maga javára fordította a találkozót és újabb értékes győzelmet aratott

Sopron KC – Egis Körmend 89-87 (26-18, 27-22, 16-24, 20-23)
Sopron, férfi NB I, zárt kapuk mögött
V.: Praksch, Farkas, Kovács N.

SKC: ELMORE 17/3, THOMPSON 22/9, FAZEKAS 7/3, BORISOV 16/6, PADGETT 9
Cs.: Bagó, Jogela 6/3, TAKÁCS N. 9/9, Werner, Halász, Supola
Edző: Kostas Flevarakis

Körmend: Ireland, 3/3, THAMES 17/6, MÓCSÁN 12/12, Durázi 3, TAYLOR
Cs.: Németh Á. 6, SIMONS 20/12, FERENCZ 12/9, Takács K., Tóth N.
Megbízott edző: Kocsis Tamás

Bernard és Milos duplával, Jon és Csabi pedig triplával indított, s parádés kezdésünk láttán nem egészen 2 perc elteltével, 10-0-s vezetésünknél kénytelen volt időt kérni a Körmend megbízott edzője, Kocsis Tamás. Taylor révén meg is szerezte első pontjait ellenfelünk, de a bónusz büntetőt kihagyta. A Körmendet Mócsán tartotta versenyben két triplájával. A szakasz közepén Padgett “jelentkezett be” egy 2+1-es akcióval, tartottuk a 10 pont körüli előnyt. A szakasz hajrája nagy dobópárbajt hozott, 8 ponttal nyertük a negyedet.

A második szakasz elején jobbára büntetőkből születtek pontok, tartottuk az 5 és 10 pont közötti előnyt. Jogi indításból zsákolt, Bernard emelt be egy hármast, majd betörésből is villant és 10 pont fölé nőtt előnyünk, a Körmendet Taylor tartotta versenyben. A szakasz közepén Norbi is betalált távolról és találata valóságos triplaesőt indított el, Simons, Bernard, Thames és Ákos is beemelt egy-egy triplát, ekkor egy 10 és 15 pont közötti előnyt sikerült állandósítani. Milos “beizmozott” kosara után 15-re nőtt előnyünk, s végül 13 pontos vezetéssel fordulhattunk.

Míg a mérkőzést mi, a 2. félidőt a Körmend kezdte jobban, egy 8-0-s bő 2 perccel 5 pontra feljött – érthető, hogy időkéréssel próbálta Kostas felrázni a 3. negyedet meglehetősen tompán, enerváltan kezdő csapatát. Nem igazán sikerült, dobásaink kimaradtak, védekezésben le-lemaradtunk, Simons vezérletével egyenlített a 2. félidőt 13-0-lal kezdő Körmend. Ekkor, több, mint 3 és fél perc elteltével törte meg kosárcsendünket betörésből Jon. Ez úgy tűnt, átlendítette a holtponton a csapatot, kivédekeztünk egy vendég akciót, majd Norbi emelt be egy triplát. Azonnal felelt rá a “fonalat kapó” Simons, de nem tudott fordítani a Körmend. A szakasz közepén egy támadóhiba után technikait is kaptak a vendégek és ebből jól jöttünk ki. Bernard a büntetőt dobta be, majd Jogi és Norbi is dobott 1-1 hármast. A körmendi egyenlítés után egy 15-3-at “repesztettünk”, s ismét “tízen túli” előnyhöz jutottunk. A szakasz végén megtört a lendület, több labdát is eladtunk és egy 8-1-gyel 5 pontra jött föl a Körmend – ekkor érződött először a fiúkon a hétközi hosszabbításos meccs fáradtsága.

Ferencz két hármasával a 4. negyed elején fordított ellenfelünk. Sem közelről, sem távolról nem találtunk be, majd James kosarával egyenlítettünk, de Ireland hármassal felelt. Tapadtunk frissebbnek tűnő ellenfelünkre, majd Bernard hármasával visszaszereztük a vezetést. A legrosszabbkor pontozódott ki Jogi, ráadásul egy megszerzett lepattanó után technikaival. A túloldalon szerencsére centerünk, Padgett keze nem remegett meg a büntetővonalon, de Simonsé sem, aki triplával egyenlített, majd közelről fordított. Csapatunkat ekkor Padgett vette széles vállaira. Egálnál Mócsán dobott triplát, majd Taylor is kipontozódott, Jon pedig büntetett. Az utolsó percre fordulva Milos hármasával visszaszereztük a vezetést. Padgett blokkolta a kosárra törő Thames dobását, Milos pedig 7 másodperccel a befejezés előtt bedobta a büntetőket. Néggyel a vége előtt Thames triplával 1-re hozta föl a Körmendet, majd a zaklatott végjátékban Jon az első büntetőjét bedobta, a másodikat – talán tudatosan – kihagyta, majd szabálytalankodott. Szerencsére nem jöttek büntetők, Mócsán pedig nem talált be, így legyőztük a jó képességű játékosok alkotta és a fiainknál érezhetőn frissebb Körmendet.

Kostas Flevarakis: Mindkét csapatnak gratulálok, mert az utolsó pillanatig keményen küzdöttek. Jól kezdtük a mérkőzést, azonban sosem könnyű ezt a szintet sokáig tartani, főleg akkor, ha a szezon nagyobb részében hiányoznak játékosaink. A héten Boriszov, Jogéla és Halász is kihagyta a szerdai edzést. Ezért mérkőzésről mérkőzésre készülünk. Nehéz negyven percig ugyanolyan jól játszani, ha az ellenfél egy olyan erős kerettel rendelkező csapat, mint a Körmend, akiket nagyon tisztelek. Rendkívül jó dobóik vannak, és a palánkok alatt is nagyon erősek, ezért egy ilyen keret ellen az utolsó pillanatig ott kell lenni fejben. Sorozatban a negyedik győzelmünket arattuk, remélem, az alapszakasz hátralévő részében is tudjuk tartani ezt a formát.

eredeti link