Tudatosabban és precízebben

Három hetes bajnoki szünetének közepén jár csapatunk. Játékosaink a Kecskemét ellen egyetlen ponttal elveszített bajnokit követően kaptak pár nap pihenőt, és a múlt hét végén álltak újra edzésbe

Sabáli Balázs vezetőedző honlapunk érdeklődésére elmondta, azt követően, hogy a kosarasok visszatértek, néhány kulcsjátékossal egyénileg beszélgetett az elmúlt meccseken látottakról és arról, hogy miben szeretne változást a jövőben. Úgy véli, jók a visszacsatolások, ráadásul voltak olyan játékosok, akik fizikálisan kissé “kiégve” mehettek pihenni, nekik mindenképpen jól jött, kellett a pár nap szünet.
Fiaink legközelebb március 2-án Pakson, a napokban edzőt váltó Atomerőmű otthonában lépnek majd pályára. Bár az ASE régi-új edzőjének, Dzunics Braniszlávnak az edzői felfogása jól ismert, vezetőedzőnk úgy véli, a csapatnak most elsősorban a saját dolgaival kell foglalkozni.

Kiemelte, nagyon fontos feladat tudatosabbá, precízebbé tenni a játékot. Sokkal okosabban kellene szabályozni a játék ritmusát, tudni, érezni, mikor kell gyors és mikor hosszú támadásokat vezetni. Sabáli Balázs hangsúlyozta: ez nem könnyű, hiszen a csapat több meghatározó játékosa is elég fiatal, nem túl tapasztalt, éppen ezért erre nagyon nagy hangsúlyt próbál fektetni a szakmai stáb. A helyzetek és a ritmus nem ideális megválasztása miatt, többször sodorta magát a csapat negatív spirálba, amelynek révén tetemes vezetésből visszaengedte aktuális ellenfelét, alaposan megnehezítve saját dolgát. Persze a védekezés szervezettségén, stabilitásán is dolgozik a gárda, itt fontos szegmens a visszarendeződés, hiszen elég sok indításos kosarat kaptunk.
Van tehát munka bőven csapatunk háza táján. Vezetőedzőnk abban bízik, meglesz az eredménye a bajnokság hátralévő részében.

eredeti link