Remek védekezéssel vágtunk vissza az alapszakasz győztesének

Gyakorlatilag végig kézben tartva a játék irányítását visszavágtunk a Szolnoknak, s a 70%-kal (7/10) triplázó Elmore vezérletével, remekül védekezve magabiztos győzelemmel egyenlítettük ki az elődöntő párharcot
Sopron KC – Szolnoki Olajbányász  94-77 (15-12, 32-33, 20-15, 27-17)
Sopron, férfi NB I, negyeddöntő, 2. mérkőzés, zárt kapuk mögött
V.: Győrffy, Nagy V., Kovács N.
Sopron: ELMORE 36/21, Supola 4/3, BORISOV 11/3, JOGELA 10, PADGETT 13
Cs.: Takács 3/3, THOMPSON 17/3, Fazekas, Werner
Edző: Kostas Flevarakis
Szolnok: Warner 4, BADZIM 21/12, Kovács P. 5, Subotic 8/3, CAKARUN 14
Cs.: Taiwo 2, Pongó 5/3, Gibson 8/6, Zsíros 2, Rudner, JUHOS 8
Edző: Gasper Potocnik
Badzim hármasával indult az összecsapás, közel 2 perc és 0-5 után irányítónk, Jon szerezte első pontjainkat egy szép tripla formájában. Ügyes duplával ki is egyenlített, majd miközben a  nagy rohanásban mindkét csapat sokat rontott, Jogi pöcijével átvettük a vezetést. Jogi támadópattanó után, remek helyzetfelismeréssel zsákolt – kár, hogy a bónusz kimaradt. Mindkét csapat játékosai gyengén dobtak. A szakasz végén Jon parádézott, 3 ponttal “mentünk” a nyitóetap után.

Milos duplájára Gibson hármassal felelt a 2. etap elején. Centerünk, James is megvillant. Váltva estek a kosarak, sajnos a védőpattanókkal akadtak gondjaink. Padgett és a triplával beköszönő Bernard révén továbbra is vezettünk, a Szolnokot a palánkunk alatt többször is ügyesen megjátszott Cakarun és triplákkal Gibson tartotta versenyben. Az a 15-12, ami az első szakasz végeredménye volt, a második etapban 4 perc alatt “összejött”. A szakasz közepén Supi hármasával 9-cel elléptünk. Időkérése után egy 9-2-vel feljött a Szolnok, hiába kértünk közben mi is időt. A félidő hajrájára a visszatérő Jon villant két triplával, ellenfelünk Juhos és a távolról veszélyes Badzim révén tapadt ránk. Még szünet előtt Angelo és Milos szólalkoztak össze 1-1 technikaiért – 2 ponttal vezettünk a félidőben.
A 2. félidő Bernard kosarával indult, Angelo betörésből szerzett kosarának most nem örültünk. A játék az első etapra “hajazott”, sok rossz dobással mindkét oldalon. Védekezésben a csapdázás működött, Milos viszont a  24. percben begyűjtötte 4. hibáját. Jogi betörésből, James rendezetlen védelem ellen villant, a szakasz közepén úgy léptünk el 8-cal, hogy 4 és fél perc alatt 2 ponton tartottuk az alapszakasz győztesét – időt is kért Potocnik. Kovács megtörte a hosszabb szolnoki kosárcsendet, Jon triplával felelt, Jogi 1 jó büntetőjével pedig 10 pontra nőtt az előny.  Az Olaj büntetőkkel próbált “látótávolságon”, azaz 10 ponton belül maradni, de a remek napot kifogó Jon újabb hármasával 10 fölé nőtt előnyünk. A szakasz végén pontatlanokká váltunk, James kihagyta büntetőit és egy Pongó triplára épített 7-0-lal 5-re feljött a Szolnok. A 3. negyed Jon betöréses kosarával és csapatunk 7 pontos vezetésével zárult.
A 4. Milos duplájával indult, majd 2 “pontatlan” perc után rutinos bedobónk újra betalált és ismét 10 fölé nőtt előnyünk. Cakarun lépett elő a túloldalon, védekezésben próbálták fokozni a nyomást  a vendégek, de Jon és a hármast is “bevágó” Milos révén tartottuk a 10 körüli vezetést. Jogi 2+1-es akciójával a szakasz közepén 13 pontra nőtt a különbség. Lejött 8-ra a kitámadó Olaj, majd Kostas időkérése után előbb Jon, majd Norbi “vert be” 1-1 triplát, 3 és fél perccel a vége előtt 14-gyel vezettünk. A végjáték már izgalommentes volt, hatékony védekezésünkkel, valamint Jon extrájával, kulcsjátékosaink jó teljesítményével visszavágtunk és egyenlítettünk.

A párharc állása 1-1

eredeti link