Remek kezdés után sima vereség

Parádésan kezdett csapatunk Körmenden, ám a nyitó etap közepétől egyértelműen a vendéglátók akarata érvényesült. Játékosaink nagyon sok, szám szerint 20 labdát adtak el, ez pedig végzetesnek bizonyult és végül simán kikaptunk

Egis Körmend – SKC 95-78 (23-22, 25-15, 22-27, 25-14)
Körmend, férfi NB I, 2000 néző. V.: Kapitány, Jakab, Kovács.

Körmend: PRICE 22/12, Hammonds, FERENCZ 25/15, MCNEAILL 17/3, CSORVÁSI 14.
Cs.: Delas 8, Bradford 9/3, Németh Á., Lajsz, Oroszi.

Sopron: Warner 18/12, Lemar 9/3, GILBERT 15/9, Dénes 3/3, GORDON 18.
Cs.: Supola 5, WIGGINS 11, Takács.
Edző: Sabáli Balázs

A vendégszektort zsúfolásig megtöltő szurkolóink pár másodperc elteltével már örülhettek, hiszen Angelo megszerezte a vezetést csapatunknak, majd a triplát “vágó” Dénes Gabi, valamint Lawrence villanásaival 12-7-re elléptünk. Aztán Angelo tripláját követően kénytelen volt időt kérni a Körmend, amelyet kezdetben Csorvási Milán próbált versenyben tartani. Gilbert triplájával, majd Wesley támadópattanó utáni találatával tartottuk 5 és 10 pont közötti előnyünket. Lépéshibák miatt elveszítettünk pár labdát, a Körmend Ferencz két triplájára építve egy 8-0-lal 1 pontra feljött, így érthető volt az időkérésünk. A szakasz végén Ferencz duplájával átvette a vezetést a Körmend.

Videó: ITT

Alan egy jó büntetőjével egalizáltunk, ám a kihagyott második után Norbi visszaszedte a lepattanót, kijátszotta Lawrence-nek, aki hármassal köszönte ezt meg. Ferencz keze nem “hűlt ki”, beemelte a 3. triplát, és ez egy 7-0-s hazai futás kezdetét jelentette, így újra időt kértünk. Nem igazán segített, megzavarodtunk, sorra adtuk el a labdákat, tovább nőtt a hazai előny. Hosszú percekig nem tudtunk akciókosarat szerezni, majd egy labdaszerzés után indításból Brynton szerzett könnyű 2 pontot. Hazai időkérés után ismét a Körmend pillanatai következtek, Csorvási vezérletével, egy 9-2-vel 10 fölé nőtt a hátrány. Csapatunkat Alan próbálta versenyben tartani, sajnos kevés sikerrel. A nagyon sok, szám szerint 13 eladott sok labda miatt, 11 pontos hátránnyal zártuk az első félidőt.

Wesley büntetőivel indult a második félidő, és ezzel egy Angelo vezette 9-3-as roham vette kezdetét. Ekkor azonban két támadásból 2 triplával hamar visszaállította a félidőbeli különbséget a Körmend. Volt tartásunk, a két hazai hármasra Brynton és Lawrence révén két triplával feleltünk, és vissza jöttünk 5-re. Körmendi időkérés és dupla következett, de Wesley egy 2+1-es játékkal 4 pontosra faragta a hátrányt. Az első félidőben visszafogott Warner-Lemar duó összekapta magát, utóbbi triplájával 3-ra jöttünk föl. Ferenczet nem tudtuk tartani. Brynton két tiszta triplája után kipördült a labda, Price viszont “bevert” egyet távolról, 8 pontos hátránynál időt kértünk. A szakasz hajrájában játékosaink rendre csak 1-1 büntetőt dobtak be, így túl sokat nem tudtunk faragni a hátrányon.

Price révén hazai hármassal indult a záró etap, Supola ügyes, 2+1-es akcióval felelt. Price lépett elő a hazaiaknál, majd beszedte a 4. személyijét. Állandósult az 5 és 10 pont közötti hazai vezetés, amely pár elsietett akciónk után 10 fölé nőtt, így jött is az újabb időkérés. Supola Zoli próbálta ekkor versenyben tartani csapatunkat, de a Körmendnek MeNeaill vezérletével mindenre volt válasza, sőt az újabb eladott labdáink után a szakasz közepén közel 20 pontosra nőtt hátrányunk… elment a “hajó”, a sok eladott labda megpecsételte sorsunkat.

Sabáli Balázs: – Gratulálok a Körmendnek! Köszönjük a szurkolóinknak, hogy sokan elkísértek és buzdítottak minket, nagyon sajnálom, hogy nem sikerült örömöt szerezni nekik. Az történt, amire számítottunk, a Körmend belekényszerített minket egy olyan mérkőzésbe, amelyen nem tudtuk a saját játékunkat játszani. Sok, szám szerint húsz labdát adtunk el, ebből tizenhármat már az első félidőben. Ezek közül hét ki nem kényszerített eladott labda volt, lépéshiba, kétszer indulás, rossz, pontatlan passz. Hiába jöttünk vissza szünet után három pontra, ezután elkapkodtunk három támadást, a Körmend újra meglépett, és megérdemelten nyert.

 

eredeti link