Péntekre Pécsre megvan a terv

A bajnokságot remekül, mondhatni bravúrral kezdő, feldobódott együttesek csatája várható pénteken 18 órától Pécsett, ahol csapatunk vendégeskedik. Sabáli Balázs legénysége a Falco hazai, míg a PVSK az Alba Fehérvár idegenbeli legyőzésével kezdte a szezont, így érdekes és feltehetőleg izgalmas mérkőzésre van kilátás

Szakvezetőnk röviden visszautalva a Falco elleni sikeres szezonkezdésre azt taglalta: egy győzelemnek mindig jó a hatása a hangulatra, a csapategység összekovácsolására. Hozzátette, a héten a hangulattal nem volt gond, de a Falco legyőzésén próbált hamar túllépni a társaság és a következő feladatra koncentrálni. Ez pedig ha lehet még nehezebb lesz, hiszen az SKC-hoz hasonlóan a Pécs is győzelemmel kezdte a szezont, méghozzá fényes idegenbeli bravúrral, magabiztos székesfehérvári diadallal.

A PVSK bravúrja kapcsán edzőnk kiemelte, a Pécs játéka az évek óta az együttest erősítő horvát magasbedobó, Veljko Budimir köré épül. Horti Bálint immár válogatott középjátékosként tért vissza a palánk alá a pécsi csapatba, Csirics rutinos, tapasztalt kosaras, a Kecskemétről igazolt Pongó Máté pedig ügyesen mozgatja a pécsi csapatot.  Sabáli Balázs elárulta, az amerikai hátvéd Taylor, nyáron a mi szakvezetésünk látókörébe is bekerült, így ő sem ismeretlen számunkra. Vezetőedzőnk azt is megemlítette, hogy a PVSK 17 pontos fehérvári sikere annak tükrében még értékesebb, hogy akkor még nem léphetett pályára az együttes szerb centere, Igor Kesar, aki viszont ellenünk már bevethető lesz. Belőle is próbáltunk felkészülni, edzőnk szerint egy távolról is veszélyes sokoldalú magas játékosról van szó, aki előző bolgár klubjában sokat játszott a négyes poszton.
Sabáli Balázs zárszóként elmondta, elsősorban a légiós kontingens tagjaira kell figyelni a PVSK-nál. Csapatának megvan a terve a pécsi alakulat ellen, amely elvben sikerre vezethet, de kérdés, a srácok mennyit tudnak megvalósítani az elképzelésekből.

Supola: jól felkészültünk a Pécsből

Egy meccs erejéig visszatér korábbi sikerei helyszínére Supola Zoltán, csapatunk nyáron szerződtetett kosarasa, hiszen játékosunk előző csapatának, a PVSK-nak az otthonában lépünk pályára. A bajnokság nyitófordulójában Supola két korábbi csapata, az Alba és a PVSK Székesfehérváron találkozott egymással és jókora meglepetésre sima, közel 20 pontos pécsi siker született.
Supola Zoltán honlapunk érdeklődésére elmondta, a mérkőzést megtekintve neki úgy tűnt, a pécsi csapat előrébb jár a csapatépítésben mint a fehérvári, hiszen két rutinos légiósa, Csirics és Budimir már régóta játszik Magyarországon, míg a fehérváriaktól a légiósok mellett – Keller Ákos személyében – meghatározó magyar kosaras is távozott. Hozzátette, újabban a Pécs egyszer minden évadban “elkapja” a fehérváriakat, ennek korábban fehérvári, a legutóbbi években pedig pécsi játékosként egyaránt részese volt.
Kiemelte: nyilván a pécsieket is feldobta a nagy siker, de úgy érzi, csapatunkat, az SKC-t is a Falco legyőzése, hiszen bármennyire is átalakult a szombathelyi együttes, azért csak maradt több meghatározó játékos a csapatnál, és mégiscsak a tavalyi döntőst “kaptuk el”, az első félidőben kifejezetten jó játékot bemutatva.
Supola kifejtette, számára nem lesz presztízsmeccs az előző klubja ellen játszani, de először pályára lépni volt a csapata otthonában azért mégsem ugyanolyan, mint mondjuk a Falco ellen játszani. Bízik benne, hogy a két jó bajnoki rajt után feldobódott csapat csatájából mi kerülünk győztesen, hiszen ahogy a nyitóforduló előtt a Falco, most a Pécs játékából is sikerült megfelelően felkészülni. Számára egyértelmű, a soproni csapat győzni utazik Pécsre.

eredeti link