Óriási bravúr, tartalékosan is simán nyertünk az Alba otthonában

Az előzmények alapján szinte hihetetlen bravúrt ért el, egy hete Debrecenben két alapemberét is elveszítő csapatunk. Az első negyed közepétől remekül védekezve és okosan, taktikusan támadva, fegyelmezetten kosarazva, magabiztos győzelmet arattunk az Alba Fehérvár otthonában. Sikerünk értékét nem csökkenti, hogy a fehérváriak hét közben csak hosszabbítás után estek ki az Európa-kupából. Azt a meccset ugyanis kedden játszották, ráadásul mi erősen tartalékosan álltunk föl – ez a vidám vasárnap viszont a miénk volt

Alba Fehérvár – SKC 65-87 (10-22, 15-20, 19-26, 21-19)
Székesfehérvár, NB I, 1500 néző. V.: Papp, Söjtöry, Hervay.

Alba: Cabezas 3/3, FREEMAN 11/9, Filipovity 15/3, Lóránt 8/3, Heath 4.
Cs.: Tóth P. 5/3, Peterson 7, ZENO 12, Takács M.
Edző: Jesus Ramirez

SKC: WARNER 23/6, LEMAR 27/9, Takács N. 3/3 , Wiggins 5/3, GORDON 20.
Cs.: SUPOLA 9/3, Werner, Molnár.
Edző: Sabáli Balázs

Idegesen, kapkodva kezdtek a csapatok, több, mint 2 perc elteltével Brynton révén mi szereztünk vezetést. Küzdelmes, de sok hibával tarkított játék folyt a pályán, 7-4-es hazai előny után elsősorban Brynton és Wesley jóvoltából egy 10-0-t “repesztve” a 8. percben 14-7-re vezettünk. Hazai időkérés után, Norbi triplájával 10 pontosra nőtt előnyünk. Alan még “büntetett, 15-0-s rohamunk után, 19-7-nél Heath törte meg az Alba hosszú kosárcsendjét, ám Alan jóvoltából triplával feleltünk rá. Minden előzetes várakozásunkat felülmúlva, 12 ponttal vezettünk egy negyed után.

A második etap Supola Zoli távoli duplájával kezdődött, majd Peterson kosara után betörésből is eredményes volt. Zoli nagyon otthon érezte magát korábbi sikerei helyszínén, egy triplát is beemelt, 17-tel elléptünk, a szakasz elején 7-2-re “verte” korábbi csapatát. Wesley három fehérvári gyűrűjéből talált a fehérvári gyűrűbe. Nagyon gyengén dobtak a hazaiak, Angelo ütközött egy labdáért harcolva a levegőben és esett hatalmasat, de a labdát megszerezte és az akciót Wesley kosárral fejezte be – 11-2-vel indítva a második etapot, 20 pont fölé nőtt előnyünk. Zeno két duplája után edzőnk azonnal időt kért, ami, ha nem is azonnal, de éreztette hatását. Angelo betöréses kosarát, majd Brynton tripláját követően ismét több, mint 20 ponttal vezettünk. A félidő hajrájában Lóránt egy jó büntetője után egyezett az eredmény és a pontos idő: 18-40. Az eredmény tartotta magát az időhöz, lerohanás végén Wesley még hibázott, de Supola Zoli “pontosított: 18-42. A félidő hajrájában Zeno büntetőivel, majd Freeman triplájával 20-on belülre kerültek a hazaiak, 17 pontos előnnyel térhettünk pihenőre.

A második félidő Wesley két jó büntetőjével indult, majd Norbi megkapta a 3. személyijét. Lóránt dupláját követően, Angelo hármasával megint 20 volt közte. Angelo vette széles vállaira csapatunkat, az ő remek megmozdulásaival tartottuk a 20 pont körüli előnyt. Az Alba, elsősorban Freeman révén feljavult távolról, ráadásul Alan megkapta a 4. hibáját – jött vissza Norbi 3-mal – zónára álltunk át. Angelo átadása után Wesley zsákolt óriásit, majd Norbi is begyűjtötte a 4. hibáját – érkezett Werner Vitya. Előbb egy bizonytalan dobást engedett el, majd ügyesen szerzett labdát Lóránttal szemben. Wesley szemfüles kosarával ismét 20-ra nőtt az előny, ekkor centerünk lépett elő, majd a negyed hajrájában Brynton ziccere, majd triplája után 25-el “mentünk, a csapatot Székesfehérvárra is elkísérő szurkolóink nagy-nagy örömére. A záró etap előtt 24 ponttal álltunk jobban a fehérváriaknál.

A záró etap elején, jó védekezéssel tartottuk a 20 pont fölötti előnyt, ráadásul a hazaiak edzője technikait is kapott. Rögtön utána Molnár Marci ellen sportszerűtlen hibát ítéltek a játékvezetők. A hazai pad is kapott egy technikait. Támadásban kezdtünk fáradni, időt kért edzőnk. Lemar remek megmozdulásaival továbbra sem engedtük 20 alá bejönni a fehérváriakat és jó védekezéssel, taktikus, okos játékkal, bravúros és a látottak alapján, teljesen megérdemelt győzelmet arattunk.

eredeti link