Óriási bravúr Debrecenben

A mérkőzés nagy részében kézben tartva az irányítást, szinte végig vezetve bravúros és roppant értékes győzelmet aratott tartalékos csapatunk Debrecenben

DEAC-SKC 81-86 (23-26, 19-20, 15-20, 24-20)
Debrecen, férfi NB I., zárt kapuk mögött
V.: Földházi, dr. Mészáros, Győrfy
DEAC: Moody 18/6, SOMOGYI 7/3, DRENOVAC 21/6, Hines 2, TÓTH Á. 10
Cs.: Asszú, Molnár M. 6, POLYÁK 17/9, Molnár D.
Edző: Kovács Adrián
SKC: JACKSON 13/3, THOMPSON 14/3, FAZEKAS 8/6, BORISOV 22/12, WIDEMAN 19
Cs.: Jogela 7/3, Popadic 3/3, Sitku
Edző: Kostas Flevarakis
Mindkét oldalon voltak hiányzók, mi például felnőtt korú magyar kosaras nélkül léptünk pályára Debrecenben.
Drenovac duplájára a debreceni csarnokot meglehetősen jól ismerő Milos felelt hármassal. Az első percekben minden akció kosárral zárult, a vendégeknél Drenovac 6 ponttal indított, nálunk viszont Milos után Bernard is beemelt egy hármast, majd új irányítónk betörésből villant. Nem jött jól Tóth Ádám váratlan triplája, de remekül támadtunk, a visszatérő Fazekas Csabi pedig kiválóan őrizte Moodyt. A szakasz közepén Tyler 2+1-es játéka, valamint Milos kosara után 8 ponttal elléptünk, így időt kért a DEAC.  Ekkor ez állt a “lőlapunkon”: dupla 6/6, tripla 2/2, büntető 1/1. Milos látványos lerohanás utáni találata, majd újabb hármasa után már 13-mal “mentünk”. Molnár Marci törte meg  a hosszú hazai kosárcsendet büntetőkből, de rögtön érkezett  válasz Jogitól. Sajnos a szakasz hajrája a hazaiaké volt, a nagy előny birtokában kapkodtunk támadásban, Moody is meg-megvillant, s egy 10-0-lal 3 pontra feljött a DEAC.

A második etap a mi kihagyott ziccereinkkel, majd Polyák triplájával indult. Jogi azonban egy hármassal, majd két jó büntetővel tett róla, hogy ne forduljon a kocka. A túloldalon Tóth kétszer is visszaszedte rossz dobása után a pattanót, míg harmadjára betalált. Miljan Popadic emelt be gyönyörűen egy triplát, amellyel a szakasz közepén a DEAC újabb felzárkózási kísérletét sikerült visszaverni. Ez akkora lökést adott a srácoknak, hogy visszatérő játékosaink, Bernard, Tyler, valamint a triplát szerző Csabi jóvoltából egy 15-7-es rohammal a félidő hajrájában 11 ponttal vezettünk. Ahogy az első, a második szakasz vége is a hazaiaké volt, akik Drenovac vezérlével egy  7-0-lal 4 pontra feljöttek szünetig.

Milos labdát, Jackson pedig könnyű kosarat szerzett a második félidő kezdetén. Tóth három játékosunk közül kibújva zsákolt. Nem igazán ízlett nekünk a hazaiak az első félidőben látottnál jóval agresszívebb védekezése, ráadásul sorra szedték vissza a lepattanókat a mi palánkunk alatt és egy 8-0-lal fordítottak. Sikerült újra labdákat szerezni,  Jackson egy büntetőt, Milos egy triplát, Tyler egy duplát dobott, ismét elléptünk pár ponttal. Somogyi triplája után mi is visszaszedtünk pár pattanót a hazai palánk alatt Jackson, majd Csabi révén, utóbbi újabb – s a csapat – jutalma újabb remek tripla lett. A hazai időkérés nekünk – leginkább Milosnak – tett jót. A jelek szerint egyre jobban megérti magát Bernarddal, s ennek két lerohanásos akció végén egy dupla. majd egy tripla lett a jutalma, 11-gyel elléptünk és 9 pontos előnnyel várhattuk a zárószakaszt.

Ez 4 hazai ponttal indult, amikor Milos “büntetett”. Bosszantó ziccerek maradtak ki, miközben Tóth sorra szedte vissza a pattanókat a palánkunk alatt. Polyák hármasával 3 pontra jött föl a szakaszt 8-2-vel kezdő DEAC. Érthető időkérésünk után Tyler duplázta meg előnyünket egy 2+1-es akcióval, amelyet nem sokkal később megismételt, Csabi lerohanásból dobott bátor ziccere után pedig ismét 9-cel “mentünk”. A szakasz közepén lerohanásból Antino kosara után ismét 10 pont fölé nőtt az előny. A hajrára támadásban ponttalanokká váltunk, bő 2 perccel a vége előtt Polyák hármasa és Drenovac zsákolása után egy 11-2-vel 2 pontra feljött a DEAC. E kiélezett helyzetben emelt be új irányítónk egy triplát,  de jött a válasz Moodytól – szintén tripla. 12 másodperccel a vége előtt Jackson dobhatott büntetőket, az elsőt bedobta, a második kimaradt, de a DEAC eladta a labdát, a meccs végén Milos még büntetőkből bebiztosította bravúros győzelmünket.

eredeti link