Norbi után a DEAC meccset is elvesztettük

A meccs elején a vállán megsérült Norbi. Utána hiába mutattunk be egy parádés 16-0-t, a félidő hajrájában “magunkra húztuk” a DEAC-ot, amely szünet után védekezési hibáinkat Milos vezérletével könyörtelenül büntetve, végül egy híján 100 pontot szerezve legyőzte csapatunkat, amelynek azonban e vereség ellenére is saját kezében van a sorsa
SKC-DEAC 82-99 (27-12, 16-25, 19-32, 20-30)
Sopron, férfi NB I, rájátszás, középszakasz, középház,  1.400 néző
V.: Győrffy, Frányó, Balog.
SKC: WARNER 21/6, Lemar 16, Takács, Wiggins 5, GORDON 15.
Cs.: SUPOLA 18/12, Werner, Molnár M. 5/3,  Dénes 2
Edző: Sabáli Balázs.
DEAC: DUGAT 17/9, BORISZOV 34/15, IVOSEV 23/9, Bognár, AMIGO 16.
Cs.: POLYÁK 6/6, Omenaka 2, Velkey 1, Kósa.
Edző: Berényi Sándor.
Közönségünk korábbi kedvence, Milos a kifejezetten magas szerkezetű ötössel kezdő DEAC-nak szerzett vezetést. Egy ütközés után Norbi sérült meg a vállán, majd közel 2 perc elteltével 0-4 után, a padról érkező Supola Zoli triplájával közelítettünk, Brynton indításos ziccerével pedig fordítottunk. Remek, hatékony védekezéssel és labdákat szerezve, Brynton könnyű kosaraival, valamint Angelo hármasával egy parádés, 16-0-s rohamot bemutatva tetemes előnyt szereztek a srácok, tűzbe hozva a szurkolótábort. Mindkét oldalon hamar jöttek a cserejátékosok, 15 ponttal vezettünk a nyitóetap után.
Sok hibával tarkított játékkal kezdődött a második etap, 2 és fél perc elteltével időt kértünk. Milos triplájával 11-re feljött a zónára átálló DEAC. Supi betörésből, Angelo pedig indításból zsákolva próbálta átlendíteni csapatunkat a holtponton. A szakasz közepén váltva estek a kosarak, Brynton és Wesley találataival őriztük 10 és 15 pont közötti előnyünket, a vendégeket Milos tartotta versenyben. A félidő vége a vendégeké volt, 3 triplát is beemeltek és egy 9-2-vel 6 pontra feljöttek.
Angelo két ziccere után, Ivosev dobott újabb hármast a második félidő elején. Ez egy 8-0-s debreceni roham kezdetét jelentette, 2-re feljött ellenfelünk, időt kértünk. Supola Zoli villant triplával e kritikus helyzetben, majd Wesley szerzett kosarat, kár, hogy a bónusz kimaradt. A szép megoldásokat hibák követték, és egy Amigo vezette 6-0-lal 1 pontra feljött a DEAC, sőt Milos ziccerével fordított is. Korábbi kiválóságunk derékon kapta Wesley-t sportszerűtlen hibáért, centerünk révén fordítottunk. A negyed hajrájában Milos és Supola Zoli “váltott” triplát, a védekezési hibáinkat könyörtelenül büntető debreceniek Milos, Amigo és Dugat révén 7 pontos előnyt szereztek a záróetapra.
Milos hármasára Molnár Marci felelt triplával a záróetap elején. Angelo is “bevert” egy triplát, majd indításból zsákolva szurkolóinkat tűzbe-lázba, csapatunkat pedig 2 pontra felhozta. Debreceni időkérés után Polyák dobott hármast. Kapkodtunk, siettettük a befejezéseket, de pontatlanul – ismét elment 7-tel a DEAC. Dénes Gabi duplájával és Zoli újabb hármasával közelítettünk, ám ellenfelünknek mindenre volt válasza. A szakasz közepén Dugat kapott technikait, ám utána a magát nagyon “otthon érző”  Milos, a kosárszerzés minden válfaját bemutatva zsinórban 7 pontot szerezve eldöntötte a meccset ellenfelünk javára, az ekkor már gyakran  egyénieskedő csapatunkkal szemben.
Sabáli Balázs: Gratulálok a Debrecennek! Az első tizenöt percben nagy előnyre tettünk szert és jól is reagáltuk le, hogy magas szerkezettel kezdett a vendégcsapat, de ott elfogyott az energia. Három triplával fejezték be az első félidőt, ami visszahozta őket a meccsbe. Az egész mérkőzésen problémánk volt a lepattanókkal, és a csapatjátékunk sem volt olyan, amilyet szerettünk volna. Takácsot másfél perc után elveszítettük vállficammal, neki valószínűleg véget ért a szezonja, Warnernek pedig a combja sérült meg. Ennek ellenére nem adjuk fel, küzdünk tovább és bízunk benne, hogy így is sikerül elérni a rájátszást.

eredeti link