Minden kezdet nehéz… megvan az első siker idegenben

 Ha nehezen is, de sikerült! Hullámzó teljesítménnyel, időnként igen gyengén védekezve, de a kritikus helyzetekben ellenfelünknél pontosabban kosarazva megszereztük első idegenbeli győzelmünket
Serco TF-Bp. – SKC 87-92 (17-19, 22-23, 25-23, 23-27)
Budapest,  300 néző. V.: Benczur, Török, Nyilas.
TF-Bp.: KRNJAJSZKI 20/9, Kozma 6/6, CLARK 28/6, MCLANE 23/6, Bergstedt 5.
Cs.: Buzás, Szobi 2, Beák 3/3, Filipovics.
Edző: Merim Mehmedovic.
Sopron: Warner 10, LEMAR 26/9, Gilbert 2, Dénes -, Gordon 11.
Csere: TAKÁCS 18/15, Wiggins 13, Molnár M. 1, Supola 11.
Edző: Sabáli Balázs.

Jó előjelnek tűnt, hogy az előmérkőzésen egy káprázatos 2. negyedet produkálva fiataljaink, U20-as csapatunk megszerezte második győzelmét.

Első csapatunk is jól kezdett, labdaszerzés után Brynton ziccerével előnybe kerültünk, ám ezt követően elég lezseren védekeztünk, és ezt kihasználva 2 betörésből szerzett kosárral és egy triplával fordítottak és elléptek a hazaiak. Bár a szakasz közepén támadásban feljavultunk, Krnjajszkit hagytuk dobni, s tripláival nemhogy tartotta, növelte is előnyét a TF, amely 6 ponttal megugrott. A szakasz hajrájában Alan kosaraival ledolgoztuk a hátrányt, Supola labdaszerzés utáni kosarával átvettük a vezetést.

A második etap elején Zoli vezérletével – előbb labdát, majd kosarakat szerzett – 8-1-gyel nyitva a szakaszt, sikerült ellépni. Hazai időkérés után azon dühöngött szakmai stábunk, hogy ellenfelünk, 3 rossz dobása után is visszaszedve a pattanót szerzett duplát. Norbi és Beák “váltott” triplát, majd Clark labda és kosárszerzése után, amikor 5 pontra csökkent az előny, időt kértünk. Wesley ugyan meg-megvillant, de védekezésünk újfent puha lett, és ezt kihasználva Clark vezérletével 1 pontra feljött a TF. Szépségdíjas kosarat szereztünk, Angelo adta fel alley-oop-ra a labdát és Alan vágta a gyűrűbe. A hazai betörésekkel azonban nem tudtunk mit kezdeni, egyenlítettek a hazaiak, ám Norbi triplájának köszönhetően 3 pontos vezetéssel zártuk az első félidőt.

A második elején Wesley gyorsan beszedte 3. személyijét, Kozma hármasával egyenlítettek a hazaiak. Görcsösen, kapkodva játszottunk, bő 2 perc elteltével centerünknek le kellett ülnie, megkapta a 4. személyijét és fordított a TF. Első kosarunkat szünet után a Wesley helyére érkező Alan dobta. Supola a 3. hibáját kapta meg, és nem egészen 3 perc elteltével megvolt a 4 csapathibánk. Zoli 2+1-es akciójával egalizáltunk. A szakasz közepén fej-fej mellett haladtak a felek, Zoli és Alan tartotta versenyben csapatunkat. Zoli is megkapta a 4. hibáját, ráadásul a hazaiak legjobbja, Clark 2+1-es akciót mutatott be. Angelo és Brynton lépett elő, előbbi duplát, utóbbi pedig előbb triplát, majd ziccert dobott és e 7-0-lal 4 ponttal elléptünk. A negyed hajrájában egyértelműen Brynton lett a vezér, labdákat és kosarakat szerzett, de McLane nem engedte leszakadni a hazaiakat, így egyetlen ponttal “mentünk” a záró etap előtt.

Ez Norbi 4 pontos akciójával – triplaplusz büntető – indult, majd a labdát elveszítő, de utána kapó Lemar ellen ítéltek sportszerűtlen hibát. Nagyon kellett Norbi újabb hármasa, tartottuk 5 pont körüli előnyünket. Clark hármasa fokozta az izgalmakat, ráadásul Alan is a kipontozódás határára jutott. McLane kosarával 2 pontra zsugorodott előnyünk, ezért időt kértünk és ebben a kiélezett helyzetben alley-oop-ra mentünk, de sajnos sikertelenül, McLane viszont egalizált. A szakasz közepén Brynton és Norbi hármasára építve sikerült kis előnyhöz jutni. 2 és fél perccel a vége előtt a csapatot ismét vállaira vevő Brynton remek megoldásai révén 8-cal “mentünk”. Angelo zsákolása után pedig 10-zel, de gyorsan kaptunk 2 duplát, ráadásul a másodikat letámadás ellen eladva a labdát.  4-re még feljött a TF, de végül, ha nehezen is, de megszereztük az első idegenbeli győzelmet.

Sabáli Balázs: – Tartottam tőle, hogy kemény, nehéz meccs lesz. Nem egyszerű három hét kihagyás után újra felpörögni, de ezzel együtt néhány játékosunk elfogadhatatlanul indiszponált volt. Ha nincs Takács és Supola jó játéka, akik a padról beállva lendületet adtak, akkor vesztes csapat edzőjeként nyilatkozhatnék. Az döntött, hogy volt kétszer két-három perc, amikor rendesen védekeztünk , és sikerült labdákat és könnyű kosarakat szereznünk.

Merim Mehmedovics: – Gratulálok mind a két csapatnak. Örülök annak, hogy végre látszott a munka amit végzünk, sokat léptünk előre az elmúlt három hétben. A Sopronban túl erős volt nekünk a Dénes-Takács-Supola tengely.

Takács Norbert: Szinte semmi nem valósult meg abból, hogy agresszíven, harcosan kezdünk, és abból próbálunk indulni. Nagyon kemény csata volt, rövid időszakokban sikerült meg-megindulni, de többször is visszaengedtük a TF-et. A szoros végjátékból mi jöttünk ki jobban.
 A fotók korábbi hazai mérkőzéseken készültek.

eredeti link