Megfogyva bár, de verve nem

A jó első negyedet követően, inkább a Falco csapatánál  volt az előny a múlt heti szombathelyi meccs visszavágóján, ám csapatunk nem “engedte el” a szombathelyieket és a végén döntetlenre mentette a találkozót. Hosszabbítást nem játszottak. A második félidő elején, sajnos Wesley Gordon bokasérülést szenvedett
SKC-Falco KC 74-74 (19-16, 18-22, 19-19, 18-17)
Sopron, felkészülési mérkőzés, 600 néző. V: Pálla, Boros, Kulcsár.
SKC: WARNER 23, LEMAR 13/3, GILBERT 11/9, Dénes, Gordon 6.
Cs.: WIGGINS 14/6, SUPOLA 6/3, Molnár, WERNER.

Csapatunkból e meccsen sérülés miatt Élő, Farkas és Takács hiányzott, a Falcóból pedig Váradi. A két csapat, másfél hét múlva Sopronban egymás ellen kezdi bajnoki szereplését.

Ennek megfelelően túl sok taktikai elemet nem lehetett látni, az első negyedben Brynton Lemar villanásaira építve jobbára mi vezettünk, ellenfelünket Norfleet tartotta versenyben.

A második etap Alan Wiggins kosarával kezdődött, erre azonban egy 13-2-es “száguldással” felelt ellenfelünk, ekkor úgy tűnt, a tegnapi, Révkomárom elleni meccs fáradtsága kiütközött a srácokon. A dobások nem sikerültek, eladott labdák is becsúsztak, védekezésben pedig le-lekéstek a fiúk, és ezt a Falco könyörtelenül büntette. A félidő hajrájában legújabb légiósunk, Lawrence Gilbert, valamint Angelo Warner jó megmozdulásaival sikerült felzárkózni.

Légiós ötössel és zónával kezdtük a második félidőt, azonban Wesley Gordon szünet után hamarosan bokasérülést szenvedett – első látásra rándulásnak tűnik. A közjáték megzavarta csapatunkat, ellépett a Falco. A szakasz hajrájában a révkomáromiak ellen – finoman fogalmazva – nem brillírozó Alan Wiggins vette vállaira, de Supola Zoli és Brynton villanásai is jól jöttek.
A záró etapban továbbra is a vendégek vezettek, de Gilbert, Wiggins és Warner révén nem “engedtük el” ellenfelünket. A végjátékban Werner Vitya szerzett kulcsfontosságú lepattanót, majd Dénes Gabival “kooperálva” labdát, és a  végén Warner 2+1-es akciójával döntetlenre mentettük a meccset.

eredeti link