Megérte ennyit várni: parádés játék, magabiztos győzelem Kecskeméten

Egy-egy hullámvölgyet leszámítva a mérkőzés nagy részében kézben tartva a játék irányítását – különösen a páratlan negyedekben nyújtott remek játékkal – nyugodtan mondhatjuk meglepő(en magabiztos), de teljesen megérdemelt és roppant értékes győzelmet arattunk Kecskeméten
Duna Aszfalt-DTKH Kecskemét – SKC  74-92  (11-21, 23-21, 17-29, 23-21)
Kecskemét, férfi NB I, zárt kapuk mögött
V.: Kapitány, Győrffy, Balogh Gy.Kecskemét: WITTMANN 26/15, Thomas 10/6, Derasimovic 5, Kucsera, KARAHODZIC 9
Cs.: Dramicanin 7/3, Horti, LUKÁCS 8/6, Jaramaz 9/6
Edző: Váradi Kornél

Sopron: ELMORE 19/12, Thompson 6/3, BORISOV 28/18, Werner 4, PADGETT 16
Cs.: JOGELA 11, Fazekas, Bagó, Takács, SUPOLA 6/6, Sitku
Edző: Kostas Flevarakis

A gyűrű, amelyre a hazaiak melegítettek, egy zsákolás után leszakadt, ki kellett cserélni, így a három hetes bajnoki szünetet követően, jó 35 perces késéssel kezdődött a találkozó.
Kimondottan jól, magas játékosaink, Padgett majd Vitya közeli kosarával indítottuk a játékot.  Utána egymás hibáiból éltek a csapatok, egy büntetővel, majd Wittmann hármasával egyenlített a Kecskemét. A szakasz közepe egyértelműen a miénk volt, Bernard hármasa egy 7-0-s rohamot indított el, centerünk, Padgett hatékonyan, ponterősen játszott. Működött a védekezés, 6 és fél perc alatt 4 pontot kaptunk. A negyed hajrájában Milos emelt be egy hármast, jött a válasz Wittmanntól. A szakasz végén váltva estek a kosarak, Martin és Jogi közeli találataival tartottuk 5 és 10 pont közötti előnyünket. A negyed irányítónk, Jon 2+1-es akciójával és csapatunk 10 pontos vezetésével zárult, lepattanózásban 14-6-ra nyertük az első szakaszt.

A második elején Csabi remek átadásából Jogi “rántott” nagyot – válaszul Wittmann a harmadik hármasát is bedobta, szinte egymaga tartotta versenyben a hazaiakat. Megtört a lendület, elügyetlenkedtünk 1-2 közeli helyzetet, Wittmann vezérletével egy 13-0-lal fordított a Kecskemét – időt kért edzőnk. Jó 4 perces kosárcsendünknek, Padgett vetett véget 1 jó büntetővel. Hazai oldalon Jaramaz is elkapta a fonalat, a fiatal Lukács is beemelt egy triplát, mi pedig erőlködtünk. A hazaiak egy 19-3-as 6 perccel 6 ponttal elléptek. Szerencsére irányítónk, Jon révén időben “kapcsoltunk”, kiharcolt egy sportszerűtlen hibát és előbb a büntetőket dobta be, majd egy triplát “vágott”, Milos kosarával pedig visszavettük a vezetést. A félidő végén még abból is jól jöttünk ki, hogy centerünk elhibázott egy zsákolást.  Visszaszedte a pattanót és végül az ekkor sziporkázó Jon dobott hármast, majd Supi is betalált távolról, egy 18-2-es rohammal 10 ponttal elléptünk. 2 másodperccel a félidő vége előtt a szabad labdára vetődő Jogi ellen sportszerűtlen hibát ítéltek, 8 pontos előnnyel mehettünk szünetre.

Rossz ritmusban, tompán kezdtük a 2. félidőt, bő 2 perc alatt nemhogy ledolgozta hátrányát, hanem Wittmann 4 pontos akciójával át is vette a vezetést a Kecskemét, így időt kértünk. Védekezést váltottunk, 2 és fél perc elteltével Milos dobott triplát, megszerezve első pontjainkat szünet után. Ez úgy tűnt, átlendítette a csapatot a holtponton, Jogi szerzett labdát, majd tesztelte a frissen feltett gyűrű “zsákolás-álló” képességét. A hazai 9-0-ra Milos vezérletével egy 10-0-lal reagáltunk, s 9 ponttal “mentünk” a szakasz közepén. Ekkor a hazaiak kértek időt, s az addig szerencsére elég “csendes” Thomas jelentkezett hármassal. Karahodzic adott egy “bodicseket” Joginak, sportszerűtlen hibáért. Supi, majd Jon is megtalálta a “fonalat kapó” Milost, aki újra paksi formáját idézte, képtelen volt hibázni. Parádéjával sikerült 17 ponttal ellépni, a negyed végi csattanó pedig Supi hármasa volt, így kerek 20 pontos előnnyel várhattuk a záró etapot. A szakasz utolsó bő 7 percét, 29-8-ra hoztuk.

Bernard növelte tovább előnyünket a 4. negyed elején, majd passzából Padgett volt eredményes, 24-gyel “mentünk”. Bár hazai oldalon be-beesett egy-egy tripla, Jogi vezérletével tartottuk a magabiztos, 20 pont körüli előnyt. Izgalommentes végjátékban magabiztos és rendkívül értékes győzelmet arattunk!
Kostas Flevarakis: – A szezon egyik legjobb játékával tudtunk nyerni egy nagyon összeszokott,  tapasztalt játékosok alkotta rivális otthonában. Védekezésben és támadásban is csapatként működtünk, jól járattuk a labdát, s találtuk meg a tiszta helyzetben lévő játékosokat. A következő mérkőzésekre is ebben a szellemben  készülünk.

eredeti link