Mámorító győzelem, hosszabbításos diadal az Alba ellen

Megvan zsinórban a 3. győzelem! Bár a kezdésnél “beragadtak” a srácok, a nyitóetap végén már vezettek! A folytatásban ugyan többnyire a vendégeknél volt az előny, de időnként át-átvettük a vezetést, majd a rendes játékidő végén, mi mentettük hosszabbításra a partit. A ráadás ugyan fehérvári kosárral indult, de erre 5-0-lal feleltünk és attól kezdve nem volt megállás!

SKC – Alba Fehérvár 88-82 (22-21, 15-18, 16-17, 22-19, 13-7)
Sopron, férfi NB I, 1.800 néző
V.: Földházi, dr. Mészáros, Fodor

SKC: Kinney 9, THOMPSON 15/9, Takács N. 3/3, RIVERS 20/3, CARTER 21
Cs.: JOGELA 14/3, Supola 6, Werner, Molnár Marcell
Edző: Kostas Flevarakis

Alba: LJUBICIC 17/9, Guyton 11/3, Markovic 8, MCDUFFIE 12/6, Csorvási 5
Cs.: MOLNÁR MÁRTON 10, GOVENS 14/3, Cupkovic 5/3, Lukács, Takács Milán, Takács Márton
Edző: Jesus Ramirez

A vendégek kezdtek jobban, remekül dobtak a találkozó elején és 12-5-re elléptek. Csapatunkat az első percekben centerünk, Eric próbálta versenyben tartani. A többiek ügyesen hozták helyzetbe és  a negyed közepén egy 8-2-vel, 1 pontra megközelítettük a fehérváriakat. Sőt, amikor a többiek és kezdték “betenni” pontjaikat a közösbe, Bernard egy triplával, Demetre pedig egy labdaszerzést követő zsákolással, át is vettük a vezetést. A szakasz hajrájában váltott vezetéssel haladtak a felek, a negyed végén az “utolsó szó” Tauras duplájával a miénk volt.

Az első negyed litván légiósunk duplájával zárult, a második az ő hármasával indult, majd az fehérváriak korábban nálunk kosarazó Molnár Marcija, valamint Cupkovic villanásaival gyorsan fordított a Fehérvár. Irányítónk, Kinney zsákolása tolt egyet a szekéren, Taurast pedig nem tudták tartani a vendégek. Hogy milyen erős a Fehérvár, azt jól mutatta, hogy a szakasz második felében a másik centerpáros, a Csorvási-McDuffie duó révén tudott “tapadni” ránk. A félidő végén sok volt a pontatlanság mindkét oldalon, Ljubicic kosarával és Markovic 1 jó büntetőjével, fordítottak a vendégek. Volt esély az egyenlítésre, de sajnos Eric kihagyta a büntetőket, így 2 pontos fehérvári vezetéssel fordultak a felek.


Ahogy a meccset Guyton dupláival, a második félidőt is a vendégek kezdték jobban. Demetre triplával felezte a hátrányt, majd váltva estek a kosarak. Eric és Demetre révén próbáltunk “tapadni” az Albára, ám a vendégek, hol Guyton, hol Marci, hol pedig McDuffie pontjaival tartották 5 pont körüli előnyüket. Sajnos távolról, távolról sem dobtak olyan jól a srácok, mint a Szeged ellen, igaz ezúttal jóval nehezebb is volt tisztán helyzetbe kerülni. Szerencsére hosszú idő után Bernard újra villant egy hármassal, a fehérvári pad pedig technikait kapott, ám a büntetőket elég “bőkezűen” hagyták kihasználatlanul a srácok. A védekezés összeállt és Tauras keze nem remegett meg a vonalon, átvettük a vezetést. Ahogy a túloldalon Markovicé sem, ráadásul ő 4-ből 4-et emelt be, így 3 pontos vendég előnnyel fordulhattak a záróetapra a felek.


A hátrányt Eric és Bernard révén hamar ledolgoztuk, sőt Demetre 3 sikeres büntetőjével át is vettük a vezetést. A legjobbkor “emelte be” első tripláját Norbi, kisebb “hangrobbanást” előidézve a lelátón: egy 11-4-es 4 perccel kezdve a 4. negyedet, 4 ponttal megléptünk. Fehérvári időkérés után Ljubicic triplája fokozta az izgalmakat. Eric blokkolta Csorvási dobását, de Govens révén a szakasz közepén visszaszerezte a vezetést az Alba. A drámai hajrában váltva vezettek a felek: villant Supi, Bernard triplát dobott, de a túloldalon Ljubicic is megtette ugyanezt. Az utolsó percre Eric büntetőivel mi fordultunk minimális előnnyel, ám 19 másodperccel a befejezés előtt, Guyton triplát dobott. Időt kértünk, 8 másodperccel a vége előtt Demetre büntetőzhetett és nem remegett meg a keze. Govens dobhatott a vendégek sikeréért, ami kimaradt, így jöhetett a hosszabbítás.

Ennek elején Govens a vendégeknek szerzett vezetést, ám Demetre büntetői, majd Supi pazar 2+1-es játéka után, mi “mentünk” 3-mal. Govens triplával egalizált, majd Bernard újfent nekünk szerzett vezetést. Bő fél perccel a vége előtt, Demetre kosarával 4 pontos lett az előny, 8 másodperccel a hosszabbítás letelte előtt pedig, Eric büntetőkkel bebiztosította a hősies csatában kivívott győzelmet.

Kostas Flevarakis: Jó meccs volt, jó hangulatban! Nagy csapat ellen játszottunk, hiszen az Alba az egyik olyan csapat a ligában, akiket mindenhol ismernek. Gratulálok a játékosaimnak és a szurkolóknak is!
A játékosaim napról napra fejlődnek, egyre jobb az önbizalmuk.
Hosszabbításos meccset nyertünk az Alba ellen és ez a legfontosabb!

eredeti link