Korábbi sikeredző a kispadunkon

Eldőlt, hogy a korábban a Pakssal és a Fehérvárral is bajnokságot nyerő, szerb származású Dzunics Braniszlav irányítja csapatunknál a szakmai munkát a következő szezontól

Klubunk ügyvezetője, Pojbics Szabolcs elmondta, azok után, hogy az együttest az előző másfél évben irányító görög Kostas Flevarakis a neki adott határidő lejártáig, május 15-ig nem adott érdemi választ a neki tett – a klub lehetőségeihez képest maximális – ajánlatra, szabaddá vált csapatunk kispadja, ezért vezetőségünk felvette a kapcsolatot és elkezdett tárgyalni edzőkkel. Bár elvben akár még így is lehetett volna Kostas a befutó, de ő továbbra sem kereste a kapcsolatot vezetőségünkkel.
Végül, ha élhetünk ezzel a kifejezéssel nem ugrottunk “fejest az ismeretlenbe”, nem vettünk zsákbamacskát, hanem egy idehaza jól ismert, Magyarországon korábban játékosként, majd edzőként is igen sikeres szakembert, az 57. születésnapját éppen vasárnap ünneplő Dzunics Braniszlavot, vagy ahogy a sportágban ismerik, Bánét szerződtette klubunk. Dzunics játékosként 2004-ben a Kaposvárral, edzőként pedig 2009-ben az Atomerőmű SE, 2013-ban pedig az Alba Fehérvár együttesével ért fel a csúcsra, azaz lett bajnok. Dzunics az utóbbi években e két gárda edzője volt, az előző sok nehézséggel tarkított évadban majdnem végig a paksi gárdát edzett.
Báne elég hamar megkezdi az ismerkedést új játékosaival, hiszen a tervek szerint a hét második felében Budapesten, az U20-as döntőn fiataljaink több mérkőzését is a helyszínen tekinti meg.

Fotó: albakosar.hu

eredeti link