Kezdődik a bajnokság – rajt itthon, a Falco ellen

Szombaton 18 órakor az előző bajnokság ezüstérmese, a Falco ellen kezdjük meg a bajnoki szereplést, amellyel a közelmúltban két edzőmeccset is játszott csapatunk

Sabáli Balázs legénysége meglehetősen zaklatott felkészülési időszakon van túl. Mint azt már honlapunkon megírtuk, csapatunk egyik új szerzeménye, Farkas Attila nincs játékra kész állapotban, az ő szerződését szüneteltetjük, ráadásul a felkészülés hajrájában egy éppen a Falco elleni edzőmeccsen megsérült amerikai középjátékosunk, Wesley Gordon.

– Farkas Attila sérülése és kiválása mennyire nehezítette a felkészülést? – kérdeztük csapatunk vezetőedzőjét.
– Eléggé összekuszálta a szálakat, és bizonyos mértékig az átigazolási koncepciónkat is átalakította. Az ötödik légiósunkat már úgy szerződtettük, hogy sejtettük, hogy Attilára jó ideig nem számíthatunk, eredetileg más posztra szerettünk volna igazolni. Most már próbálunk csak előre nézni, és ezzel a kerettel szeretnénk a lehető legjobb eredményt elérni.

– És mi lehet ez a legjobb eredmény?
– Bár láttam már néhány riválisunk néhány edzőmeccsét – többét viszont még nem – úgy gondolom, erről jelen pillanatban korai lenne még bármit is mondani. El kell telnie néhány fordulónak, hogy kialakuljanak az erőviszonyok. Úgy látom, ez a mostani egy egységes, jó szellemű, jó mentalitású társaság – remélem, ez majd a pályán is megmutatkozik.

–  Szurkolóinkat jelen pillanatban az érdekelheti leginkább, mi a helyzet az edzőmeccseken jó benyomást keltő centerünkkel, Wesley Gordonnal?
– Játékra kész, mint minden játékos, aki most itt van velünk. A nehézségek ellenére, optimistán várjuk a szezont.

– A nyitányon azt a Falcót fogadja a csapat, amellyel a felkészülés során kétszer is összemérte erejét. Ennek tükrében mi várható a bajnoki rajton?
– A két csapat egyik edzőmeccsen sem játszott a teljes keretével, de azért valamennyire megismerhette egymást. Az edzőmeccsek alapján próbáltunk a lehető legalaposabban felkészülni a szombathelyiekből, persze egészen más a tétmérkőzés, mint az edzőmeccs. Hazai  környezetben, szurkolóink előtt, az ő segítségükkel szeretnénk győzelemmel kezdeni az évadot.

Sikeresebb, nyugodtabb szezont
Csapatunk szereplésével kapcsolatos elvárásokról klubunk ügyvezetője, Pojbics Szabolcs röviden, lényegre törően ennyit mondott:
mindenképpen nyugodtabb, sikeresebb szezont szeretnénk, mint amilyen az előző évad volt.

eredeti link