Ismerkedés a jövő csapatával

A múlt héten Sopronban tartott edzést csapatunk görög szakvezetője, Kostas Flevarakis, aki a következő évad csapatának fiataljaival ismerkedett

– Hogy töltötted a koronavírus miatt “kimaradt” előző három-négy hónapot? – kérdeztük edzőnket.
– Odahaza, családi körben, rengeteg kosárlabda-mérkőzés videófelvételét megtekintve. Voltak köztük magyar, spanyol és görög bajnokik, valamint NBA-találkozók egyaránt. Azután pedig, hogy eldöntöttem, hogy a következő évadban is a klubnál maradok, a vezetőséggel elkezdtünk dolgozni a magyar mag kialakításán. Abban, hogy végül a visszatérés, vagy ha úgy tetszik, a maradás mellett döntöttem, fontos szerepe volt annak a sok kedves, biztató üzenetnek, amelyeket Sopronból kaptam. Szerintem a lehetőségekhez képest, jó kis magyar állományt sikerült összehozni.

– A múlt héten a huszonhárom év alatti fiataloknak, plusz az – öregnek szintén nem nevezhető – visszatérő Bagó Martinnak tartottál edzéseket. Mire voltál a leginkább kíváncsi velük kapcsolatban?
– Az új fiúkkal nyilván próbáltam személyesen is megismerkedni. Erre a legjobb mód, hogy próbáltam sokat játszatni a srácokat. Ez azért is lehet hasznos lehet nekik, mert az elmúlt hónapokban, amikor erőnléti munka és egyéni képzés kapcsán ugyan dolgoztak bőven, attól azért elszoktak, milyen is pozíciót fogni, vagy úgy dobni, hogy egy védő liheg a nyakukon. Jól dolgoztak a srácok, volt egy erőnléti felmérésük is, s ezt majd a felkészülés elején újra elvégezzük. Kapnak edzésprogramot nem csak a fiatalok, hanem a rutinosabb magyar játékosaink is, hiszen nem szeretnénk, hogy majd a következő szezonra való felkészülést fizikailag a nulláról kezdjék.

– A légiósokkal kapcsolatban mi a helyzet, szeretnéd, ha lennének olyan játékosok, akik az előző évad külföldi kosarasai közül maradnának a csapatban?
– A folytonosság, a folyamatosság híve vagyok, éppen ezért azt kell mondjam, igen, örülnék annak, ha a légiósok közül lennének, akik maradnának. Ez azonban a klub anyagi lehetőségeitől és a játékosok igényeitől is függ. Egyelőre annyit tudok mondani, akik szeretnénk, ha maradnának, velük kapcsolatban is vagyunk. Látjuk, halljuk, ki hogyan erősít, az azért némi előnyt jelenthetne a riválisokkal szemben, ha nem a nulláról kellene teljesen új csapatot építeni.

– Mikorra tervezed a közvetlen felkészülés kezdetét?
– Október harmadikai bajnoki kezdéssel számolva augusztus közepén – a magyar maggal. Aztán jó lenne, ha szeptember elején már a légiósok is meglennének és csatlakoznának.

eredeti link