Indul a playoff: nyomás nélkül az éllovas Körmend ellen

Holnap este 18 órakor, csapatunk megkezdi három győzelemig tartó playoff-párharcát, az éllovas Körmend otthonában. Együttesünk – amely az előző évad végén éppencsak bentmaradt az élvonalban – végül a szerdai, zalaegerszegi sikerével verekedte be magát a legjobb nyolc közé, ahol a felsőházi középszakasz győztesével, a Körmenddel vív három nyert mérkőzésig tartó párharcot

– Az alapszakaszban tizenhárom meccsből mindössze kettő, a középszakaszban viszont négy mérkőzésből hármat is megnyertünk. Főként ezzel “váltottuk meg” a “belépőt” a playoff-ra. Minek volt köszönhető a jelentős javulás, miközben sorra “dőltek ki” a játékosok sérülések miatt? – kérdeztük vezetőedzőnket, Sabáli Balázst.
– Az Alba elleni, még az alapszakasz végén elért idegenbeli győzelemmel úgy érzem, nagy fordulat állt be a csapat játékában. Tegyük hozzá, ekkor még kellett az is, hogy a Kecskemét megverje a Kaposvárt ahhoz, hogy legyen miről beszélni, hogy a közép- és ne az alsóházban folytassuk. Ott viszont tényleg a három idegenbeli győzelemmel, magunk harcoltuk ki a playoff-szereplést.
Az alapszakaszban, valóban nem volt ránk jellemző a jó idegenbeli szereplés. Nekem úgy tűnt, hogy a sok nehézség olyan szinten kovácsolta egységessé, a korábban bizony nem ritkán egyénieskedő társaságot, hogy annak lettek az eredményei az idegenbeli bravúrok. Bár a játékosoknak nem látok bele a fejükbe, talán jobban átérezték a felelősségüket is, így, hogy megfogyatkoztunk. Időnként tényleg jó volt nézni, ahogy – szó szerint – játszanak, élvezték, amit csinálnak. Könnyedebbek, felszabadultabbak lettek a srácok. A helyenként szép játék és a középszakaszban mutatott jó szereplés értékét úgy gondolom növeli, hogy edzéseken a sok sérülés miatt, túl sokat nem is tudtunk öt-öt ellen gyakorolni. Amit még nagyon fontosnak tartok, hogy örömteli, hogy ebben a nehéz helyzetben több magyar játékos, elsősorban Supola Zoli és időnként Molnár Marci is előlépett, és sokat, az alapszakaszban látottnál jóval többet tett a sikerekért.

– Következik a playoff, a középszakasz után élen álló Körmend elleni párharc, amelyet idegenben kezdünk. Mit vársz a csapattól?
Két nagyon fontos dolgot szeretnék kiemelni a párharccal kapcsolatban. Egyrészt azzal, hogy ide eljutottunk, már abszolút nyomás, veszítenivaló nélkül játszhatunk. Másrészt nagyon remélem, hogy a srácok nem elégednek meg azzal, hogy itt vagyunk a legjobb nyolc között és folytatják ugyanazt a bátor, vagány, helyenként kimondottan látványos csapatjátékot, amit időnként a középszakaszban is bemutattak. Az ország legjobb formában lévő csapatához, az ország legjobb hangulatú csarnokában kezdjük a playoff-ot. Szeretnénk egy jó meccset játszani, és az éllovas ellen is bebizonyítani, hogy nem érdemtelenül vagyunk a legjobb nyolc között!

 

eredeti link