Ígéretes első félidő után, elfogytunk

Ellentétes félidők mérkőzésén a magas posztokon amúgy is tartalékos csapatunk, az első félidőben elveszítette a jól kezdő, ám megsérülő Riverst, így hiába játszottunk jól és vezettünk 12 ponttal félidőben, szünet után “felőrölt” bennünket a teljes létszámmal felálló ZTE és fordított
SKC – Zalakerámia ZTE KK 78-85 (26-18, 20-16, 16-22, 16-29)
Sopron, 1600 néző
V.: Kapitány, Minár, Fodor
SKC: Pitts 12/3, THOMPSON 19/6, Takács 3, Rivers 7/3, CARTER 29
Cs.: Supola 5, Élő, Molnár 3/3, Werner, Fazekas
Edző: Sabáli Balázs
ZTE: Ubilla 7/3, JOHNSON 26/6, Williams 6/6, SZABÓ 20/6, AGAFJONOV 17
Cs.: Djuric 6, Bagó, Gulyás. Simon 1, Doktor 2
Edző: Bencze Tamás

Amíg tőlünk Christian Jones az ismert családi okok miatt hazautazott, addig ellenfelünknél felépült az Oroszlány elleni hazai vereség alkalmával hiányzó két sérült, Ubilla és Djuric. Közel 2 perc elteltével rendezetlen védelem ellen Johnson a vendégeknek szerzett vezetést, az ellentámadásból Eric azonnal egalizált. Váltott vezetéssel haladtak a felek, Pitts és Carter villogott tőlünk, előbbi triplát is vágott. A szakasz közepén Bernard támadópattanó után, Demetre pedig lerohanásból óriásit zsákolva talált be, majd Eric újabb találata után 7-tel elléptünk, Bencze Tamás időt kért.  Az első percek messze legjobb ZTE játékosa, Johnson faragott a vendégek hátrányán egy triplával, de rögtön érkezett a válasz Demetre révén szintén 3 pontért. Johnson szinte egymaga tartotta versenyben ellenfelünket, de Supi és  Pitts révén mindenre volt válaszunk, így 8 pont előnnyel zártuk az első negyedet.

A második etap két zalai duplával indult, majd Eric pöckölte be a lepattanót. Volt, hogy a szerencse mentette meg csapatunkat a kosártól, a vendégek nem egy közeli – ezen a szinten ziccernek nevezhető – helyzetet és több büntetőt kihagytak. Bernard görcsösen játszott volt csapata ellen, de Demetre visszaállította a 8 pontos különbséget, majd egy ütközésnél megsérült. Eric közeli kosara, majd Molnár Marci szép akció végén dobott triplája után 10 pont fölé nőtt előnyünk. Jött az újabb ZTE-idő, de Supi kosara után 14-gyel mentünk, kár a kihagyott bónusz büntetőért. Agafjonovot hagytuk kétszer is üresen a palánk alatt és a rutinos center nem hibázott – edzőnk pedig nem habozott időt kérni, rendezendő a védekezést. Ez sikerült és csak azért állandósult Eric révén, a félidő végén a 10 és 15 pont közötti előnyünk, mert a büntetőket elég bőkezűen “pazarolták el” a srácok, így 12 pontos előnnyel fordulhattak. Szöszi ziccerére Eric egy jó büntetővel felelt.

Rossz ritmusban, több labdát eladva kezdtünk szünet után, bő 3 perc alatt egy 9-3-mal megfelezte hátrányát ellenfelünk, időt is kértünk. Centerünk, Eric egymaga tartotta a 6-8 pontos előnyt. Időkérés után a vendégpad kapott technikait. Mindkét csapat sok hibával játszott, Ubilla triplája után 4 pontosra csökkent az előny. Fokozódott a feszültség, a mezőnyben hasznos Bernard labdát szerzett, majd értékesítette büntetőit. Sajnos a jól kezdő Pitts erőlködött, Johnson viszont új erőre kapott, betörésekből szerzett kosaraival 1 pontra hozta föl a ZTE-t. A szakasz vége Bernardé volt, zsinórban dobott 5 pontjával – az etap végén labdaszerzés, zsákolás – 6 pontos előnnyel várhattuk a záró etapot.

Támadásban továbbra sem találtuk a ritmust, gyengén dobtunk, nem egészen 2 és fél perc alatt Johnson vezérletével, valamint Szöszi szerencsés hármasával egy 8-0-lal fordított a ZTE. Bernard magára talált és beszórt két triplát, de a palánkok alatt magassági és erőfölényben lévő vendégek – Szabó és Agafjonov révén -, minden támadásukat kosárral fejezték be és a szakasz közepén 7 ponttal elléptek. Hosszabb kosárcsendünknek Eric vetett véget és ez új erőt adott. A remek második félidőt produkáló Thompson 2 és fél perccel a vége előtt 3 pontra hozta vissza csapatunkat, ráadásul Johnson kipontozódott. Agafjonov zsákolása után Eric 2+1-gyel 2 pontra felhozta csapatunkat. Zónával próbálkoztunk, amelyet az utolsó percre fordulva Szöszi triplával dobott át, és erre már nem volt válaszunk. Riverst elveszítve szünet után “elfogytunk”, és ezt kihasználva ellenfelünk fordítani tudott.

Sabáli Balázs: – Nehéz helyzetben, két vereségből mentünk bele a mérkőzésbe, ráadásul csütörtökön jött a hír, hogy Jones-nak haza kell utaznia. Egy magas játékos kiesésével át kellett alakítani a stratégiát, de jól reagáltunk rá, jó védekezésből sikerült könnyű kosarakat szerezni és a támadójáték is hatékony volt. Sajnos az első félidőben még egy kulcsjátékost elveszítettünk, és nem maradtunk elegen ahhoz, hogy megtartsuk az előnyt. Gratulálok a ZTE-nek, nálunk most sok a kérdőjel, remélem, Rivers sérülése nem súlyos.

eredeti link