Idegenben továbbra sem megy

Bár jól kezdtünk és egy negyed után még vezettünk Pakson, a folytatásban fokozatosan a jó dobóformát kifogó hazaiak akarata érvényesült, amely 100 pont fölé jutva kerek 20 ponttal győzte le csapatunkat

Atomerőmű SE – SKC 105-85 (17-20, 24-18, 27-22, 37-25)
Paks, 700 néző. V.: Praksch, Söjtöry, Nyilas

ASE: KOVÁCS Á. 14/3, Norfleet 8/6, FAUST 23/12, EILINGSFELD 13, Jevtovics 9.
Cs.: HENTON 27/18, Medve 3/3, Ruják 4, Williams 4, Horváth K.
Edző: Dzunics Braniszlav

SKC: WARNER 28/3, Lemar 12, Takács 4/3, Wiggins 8, GORDON 15.
Cs.: Dénes, Fuller 6/3, SUPOLA 9, Molnár M., Werner.
Edző: Sabáli Balázs

Lemar kosarára Norfleet triplával felelt, de ezt követően előbb Norbi, majd Angelo is bevágott egy triplát, jól, 8-3-mal kezdtünk. A folytatásban Kovács Ákos betörésekből szerzett kosarakkal tartotta versenyben a Paksot, de villant Alan, a szakasz közepén pedig Angelo kosaraival 7-tel elléptünk, fel is csattant szurkolóink hangja a lelátón. Dzunics időkérése után Henton hármasával faragott hátrányán a Paks, majd az új center, Williams is “beköszönt” és 2 pontra feljött az ASE. Nagyon jól jött Supola Zoli 2+1-es akciója, majd új játékosunk, Fuller is megszerezte első pontját egy büntetővel. A szakasz Faust triplájával, ám csapatunk 3 pontos vezetésével zárult.


A második negyed első 2 hazai akciója során 3 személyit szedtek össze játékosaink. Csapkodó, sok hibával tarkított játék mellett tartottuk szűk előnyünket. Wesley előbb “statisztika-javító” akcióból, rossz dobása után a pattanót visszaszedve, majd büntetőit értékesítve szerzett 2 pontot, elléptünk 6-tal. A szakasz közepén Faust és Eilingsfeld révén egy 10-4-es rohammal egalizált az ASE, ám Supola gondoskodott róla, hogy ne forduljon a kocka. A félidő hajrájában sajnos mind védekezésben, mind támadásban hibát hibára halmoztak játékosaink és egy 7-0-lal átvették a vezetést a hazaiak. Fuller faragott a hátrányon egy szép hármassal, de így is 3 pontos hazai vezetéssel zárult a félidő.


A második Angelo kosarával kezdődött – sajnos a bónusz büntető kimaradt – amelyre Eilingsfeld felelt zsákolással. Egy A&A kooprodukcióval, azaz Angelo és Alan egy-egy kosarával átvettük a vezetést. A büntetők értékesítésével sajnos ezúttal is volt gond, váltott vezetéssel haladtak a felek. Ellenfelünknél az Eilingsfeld-Kovács kettős lépett elő, nálunk továbbra is Angelo és Alan vitte a prímet, ám utóbbi sajnos belefaultolt Henton triplájába. 4 pontos akciót mutatott be a paksi légiós, amely egy 9-2-es hazai rohamot vezetett fel, így érthető volt időkérésünk. Jevtovics előbb sima, majd technikai faultot kapott és bár Norbi bedobta a büntetőt, az oldalbedobásból eladtuk a labdát. A negyed hajrájában több támadópattanót szedtek vissza a hazaiak, tovább “nyílt az olló”, 9-re nőtt a hátrány és a záró etap előtt 8-cal “ment” a hazai gárda.


A 4. negyed Eilingsfeld rossz dobásával, majd sportszerűtlen hibájával kezdődött. Angelo bedobta a büntetőket, majd eladta a labdát. Gyorsan 10 pontosra nőtt a hátrány, érthető volt újabb időkérésünk. Faust dobott triplát, támadásban egyénieskedtünk. Zónára álltunk át, ezt a két balkezes paksi, Norfleet és Henton is átdobta triplával, így elúszni látszott a hajó. Bár az igen “csendes” Brynton és Supola révén valamit javítottunk a büntetőzésen, tisztes 10 ponton túli távolságból követtük az ASE csapatát. A hajrá sajnos helyenként zsákolásokkal és triplákkal tarkított hazai örömjátékot hozott, Henton 6. triplájával túljutott a 100 ponton a Paks, amely végül biztosan győzött. Hiába nyertük meg a lepattanó harcot 42-37-re és dobhattunk jóval több büntetőt – 37-et 22-vel szemben – ellenfelünknél, paksi oldalon jobban működött a csapatjáték, ezt a gólpasszok mutatják a legjobban, ebben 27-7-re felülmúlt bennünket a Paks.

 

eredeti link