Helytálltunk, de kikaptunk

Az első negyedben ugyan nagy hátrányba került kulcsjátékosai sorát nélkülöző csapatunk, ám volt tartásunk. Szünetig szorossá tettük a meccset, a második félidőben pedig több ízben is átvettük a vezetést, ám a végjátékot a DEAC bírta jobban, a kritikus pillanatokban a hazaiak voltak pontosabbak
DEAC-Tungsram – Sopron KC 79-72 (28-15, 15-22, 16-17, 20-18)
Debrecen, férfi NB I A
V.: Cziffra, Rácz, Nyilas

DEAC: Thames 11/6, Polyák 3/3, Valerio 3/3, Dzeletovic 9, Tóth Á. 6
Cs.: ASKA 11, LAPORNIK 13/9, DRENOVAC 21/6, Kerpel-Fronius 2
Edző: Milenko Topics

Sopron KC: Halász 2, MYERS 17/3, Takács 3/3, SITKU 9/3, Montgomery 9
Cs.: FORD 14/12, Collins 14/6, Werner 4
Edző: Dzunics Braniszlav

8 másodperc elteltével Tóth Ádám a hazaiaknak szerzett vezetést, Teyvon szerencsésnek tűnő palánkos hármasával fordítottunk. A palánk alatt dominálva Dzeletovic vezérletével egy 11-0-t “repesztett” a DEAC pontatlanul dobó csapatunk ellen, érthető, hogy bő 3 perc elteltével időt kért Báne. Jót tett a magas szerkezet, Quincy és Marci 1-1 triplájára építve egy 8-2-vel a negyed közepén szorossá tettük a mérkőzést. E. J. ziccert rontott, a túloldalon viszont Thames triplát dobott. A szakasz hajrájában ugyan Collins megszerezte első bajnoki pontjait csapatunk színeiben, de a DEAC cserejátékosai, Drenovac, Lapornik, Kerpel-Fronius és a lepattanót – ismerjük el – roppant látványosan visszazsákoló Aska révén növelte előnyét – nálunk sok volt az egyénieskedés.

Ákos ügyes passzát Vitya váltotta pontokra a 2. etap elején, majd Marci villant újra – fiataljaink révén kerültünk 10 ponton belülre. A szakasz közepén több büntetőt is elhibáztunk, Drenovac jóvoltából újfent 10 fölé nőtt a DEAC előnye. Egy ütközésnél E. J. megszédült, távolról gyengén dobtunk, Teyvon, Quincy és Ákos is betörésből villant, állandósult a 10 pont körüli hazai vezetés. A félidő végén Quincy és Norbi  triplájával,  valamint Teyvon távoli kettesével 6 pontra feljöttünk.

Vitya leválás utáni kosarával indult a 2. félidő, majd újra Teyvon “vágott” egy távoli duplát, Quincy triplája után pedig már a jól védekező és parádésan, 7-0-lal indító csapatunk vezetett. Időt kért ellenfelünk, Dzeletovic visszavette a vezetést a hazaiaknak, nálunk pedig a jelek szerint felépülő E. J. lépett elő duplával, majd 2+1-es akcióval. A Vitya ügyes passzából nagyot zsákoló E.J., illetve Aska dobópárbaja zajlott, váltva vezettek a csapatok. Chauncey triplájával újfent nálunk volt az előny, de a szakasz végén kicsit “túlpörögtünk”, a triplát szerző Lapornik, valamint Drenovac jóvoltából a DEAC 5 pontos vezetésről várhatta a zárószakaszt.
Ennek elején Marci ügyes kosarával zárkóztunk, majd mindkét csapat sorra hibázta el akcióit. Marci újabb kosarával 1-re csökkent a hátrány. Chauncey kihagyott ziccer és Polyák hármasa sem törte meg tartalékos csapatunkat, E. J., majd Teywon révén a szakasz közepén egyenlítettünk. Chauncey, Lapornik, majd Quincy is triplát dobott, váltott vezetéssel haladtak a felek. Lapornik a hajrára elkapta a fonalat. Bő 2 perccel a vége előtt E, J. kipontozódott, a hajrában pedig Drenovac két triplájával a DEAC fölénk kerekedett.

eredeti link