Győzelem Zalaegerszegen – playout után playoff

Ellentétes félidők mérkőzésén 3. negyed közepéig remekül, tudatosan, pontosan játszva 20 pont fölötti előnyt szereztünk. Az utolsó 15 percre azonban “leült” a játékunk”, magunkra húztuk a ZTE-t, ameynek magyar fiataljai remekül játszottak. Voltak “meleg” pillanatok, de az ilyen esetekben szerencsére sikerült újítani, így győztünk. Ez azt jelenti, hogy a tavalyi évad után, amelynek végén playout-dráma után maradtunk az élvonaéban, most a playoff-ban játszhatunk az 1-8. helyért
Zalakerámia ZTE KK – Sopron KC 80-89 (15.31, 20-21, 22-13, 23-24)
Zalaegerszeg, férfi NB I, középszakasz,  600 néző. V.: Kapitány, Minár, dr. Mészáros.

ZTE: Ware 10/6, Thompson 14, Bellot-Green 2, SZABÓ 16/3, BAGÓ 9.
Cs.: DURÁZI 13,  DOKTOR 13/12, Gulyás, Farkas, Kis R 3/3.
Edző: Bencze Tamás.
Sopron: Molnár, LEMAR 22/6, SUPOLA 12/6, WIGGINS 15, GORDON 19.
Cs.: Dénes, WARNER 19/9.
Edző: Sabáli Balázs.

Az első számú centerét, a sérült Agafjonovot nélkülöző hazai gárda ellen Brynton triplájával szereztünk vezetést, a ZTE a csereként beszálló Durázi révén szépített.  Alan kosaraival tartottuk az előnyt, a lelátón pedig felharsan szurkolóink buzdítása. Sikerült labdákat szerezve indulni, 11-4-es vezetésünknél időt kért a hazaiak szakvezetője. A játék képe nem változott, Wesley zsákolt, Supi triplát dobott, folyamatosan “nyílt az olló”, a 6. percben 20-6-ra vezettünk. Szöszi triplájval és Bagó duplájával 10 ponton belülre került a ZTE. Wesley és az újabb hármast szerző Brynton révén újra megnyugtató lett az előny. A szakasz végén lerohanásból előbb Dénes Gabi, majd Wesley zsákolt, szurkolóink nagy örömére. Supi pöcijével, s minden várakozást felülmúló 16 pontos vezetéssel zártuk a nyitóetapot.

Alan újabb pozíciós játék utáni kosarával indult  második félidő, majd jött két eladott labda, s rögtön egy időkérés edzőnktől. Egy 6-0-lal a 10 pontos lélektani határ közelébe jöttek vissza a hazaiak, amikor Angelo passzából Wesley törte meg kosárcsendünket – s ellenfelünk lendületét, Légiós center kettősünk villogott,, Wesley labdaszerzés utáni zsákolásával egy 8-0-lal meglett a “közte 20”. Bagó pár ügyes villanással nem engedte tovább “nyílni az ollót”, majd Dénes Gabi szerelte szépen az őt “beforgatni” próbáló Szöszit. Csökkent az előny, de a biztos vezetést nem fenyegette veszély. A félidő végén “Amerikából jöttem” jeligére Angelo is “bepörkölt” egy hármast, 17 pontos előnnyel fordultunk.

“Álmoskásan”, sok hibával tarkított játékkal kezdődött a 2. félidő, tartottuk a 15 és 20 pont közötti előnyt. Mi kaptunk hamarabb lábra, s Lemar zsákolásával 20 fölé nőtt az előny. A szakasz hajrájában pár tiszta helyzetet kihagytunk, kicsit egyénieskedtünk és egy Durázi, Szöszi és a triplákkal jelentkező Doktor vezette 16-4-gyel 10 ponton belülre került a ZTE.
Wesley és Angelo révén 2 duplával kezdtünk szünet után, majd tovább növelhettük volna az előnyt, ám az érezhetően fáradó Alan miután elveszítette a labdát sportszerűtlen hibát vétett. Jól jött ki belőle a ZTE, Doktor triplájával 7-re zsugorodott az előny, Wesley pedig kihagyta büntetőit, nagyon kellett Angelo hármasa, majd Lemar duplája. Sajnos a büntetőket “bőkezűen” pazaroltuk, Supi keze azonban nem remegett meg a vonalon. A szakasz közepén újra hullámvölgybe kerültünk, pontatlan támadásainkból Durázi két zsákolására építve 5-re feljött a ZTE. Időt kértünk, amely után Angelo dobott hármast, ám megtette ezt Kis Raul is a túloldalon. Angelo vette széles vállaira csapatunkat, amely tartotta az 5 és 10 pont közötti előnyét.


A hajrában egy ütközés után Bagó és Supola Zoli “akaszkodott össze” – egy-egy technikaiért, Angelo pedig Zoli védelmére kelt. Doktor triplája fokozta az izgalmakat, szerencsére Ware is kihagyta a büntetőit, az utolsó percre fordulva Wesley egyet bedobott, 8-cal “mentünk”, fél perccel a vége előtt Supi hármasával pedig bebiztosítottuk a győzelmet, amelyhez mindkét légiós magasemberünk, Wesley (19 pont, 16 lepattanó) és Alan (15 pont, 10 lepattanó) is dupla-duplával zárt. A győzelem pedig azt jelenti: ott vagyunk a rájátszásban!

eredeti link