Értékes és nehéz diadal, parádés harmadik negyeddel

18 percig erőlködve, görcsösen játszva, de a félidő hajrájában felzárkózva, a szünetben még 3 pontos hátrányban voltunk a Milost nélkülöző DEAC-cal szemben, ám szédületes, ritkán látható, 40 pontos harmadik negyedet produkálva, kiváló csapatmunkával legyőztük az utolsó pillanatig szívósan küzdő vendégeket
SKC-DEAC 98-85  (21-25, 18-17, 40-17, 19-26)
Sopron, 1.600 néző. V.: Tőzsér, Söjtöry, Balog
SKC: KINNEY 12/3, THOMPSON 15, Takács, RIVERS 22/12, CARTER 14
Cs.: SUPOLA 17 JOGELA 18/3, Werner, Fazekas
Edző: Kostas Flevarakis
DEAC: Moody 12/3, Somogyi, MANIGAT 22/15, Drenovac 4, TÓTH Á. 23/3
Cs.: BOGNÁR 8/3, Polyák, HARRISON 16/6
Edző: Kovács AdriánBoriszovot, csapatunk korábbi kiválóságát bármikor szívesen látják Sopronban szurkolóink és vezetőink, ezzel együtt ezúttal nem bántuk, hogy derékbántalmai miatt nem tudott eljönni. Ezúton is jobbulást és mielőbbi felépülést kívánunk neki.

Kapkodva kezdett mindkét csapat, Tóth Ádám támadópattanó utáni kosarára Kinney révén triplával feleltünk. Váltott vezetéssel haladtak a felek, amíg nálunk szépen megoszlottak a pontok, a DEAC első 6 pontját Tóth szerezte centerből. A szakasz közepén, szemre is tetszetős támadásokat vezetve Kinney vezérletével és Eric látványos zsákolásával,  egy 6-0-lal megugrottunk. A debreceniek a remek sorozatot “elkapó” Manigat 4 triplájával tapadtak ránk. A szakasz végén támadásban elkapkodtunk pár támadást, a DEAC Tóth büntetőivel és Harrison triplájával fordított.

Tóth duplájára bravúros betörésből Kinney felelt, majd Tauras is megvillant, ám Harrison újabb hármast “hintett”. Görcsösen játszottunk, egy-két dobásnál szerencsénk sem volt, ráadásul Eric a 13. percben megkapta a 3. személyijét. Rosszul dobtunk, ritmustalanul játszottunk, a szakasz közepén 10 pont fölé nőtt a hátrány, nagyon kellett ekkor Demetre triplája, de sajnos csak röpke felvillanás volt. Bognár előbb blokkolt, majd zsákolt, edzőnk pedig kénytelen volt időt kérni. Jót tett, Bernard két duplája és Tauras hármasa révén – miközben szurkolóink űzték-hajtották a srácokat – 5 pontra jöttünk föl a félidő utolsó percére. DEAC-időkérés következett, ám Bernard újabb kosarával 3 pontosra csökkent szünetre a vendégelőny.

Demetre szép duplájával kezdődött a második félidő. Védekezésben zónára váltottunk, és ez nagyon megzavarta a DEAC-ot, pazar 8-0-s 2 és fél perccel indítottuk a második félidőt. Maningat beemelte 5. hármasát, ám ekkor Tauras lépett elő, két 2+1-es akcióval Demetre is magára talált, triplájával 10 pontosra nőtt a második félidő első felét 19-6-ra nyerő csapatunk előnye. A vendégek érthető időkérése sem törte meg a lendületet,  s igazi katlan-hangulat uralkodott el az arénában, zengett-zúgott az eskácé-eskácé. Supi lépett elő, többnyire labdaszerzések utáni lerohanásokból zsinórban 9 pontot dobott – az egyik akciója 2+1-es volt! Technikait is kaptak a vendégek, az érte járó Bernard-büntetővel 20 pontosra nőtt az előny, szédületes, 29-6-os 7 percet “repesztettek” a srácok. A vendégek hosszú kosárcsendjének, Bognár vetett véget triplával. A szakasz hajrájában Eric megkapta a 4. hibáját. A Supola-parádé folytatódott, a szakasz nagy dobópárbajjal és csapatunk 20 pontos vezetésével zárult – szinte hihetetlen, de 40 pontot “vágtunk” ebben az etapban.

Tauras szép duplájával indult a második etap, amely után a vendégek talán legjobbja, Manigat kapott technikait. Nem sokkal később, az ismét remeklő Tauras terült el egy ütközés után a parkettán, orvosunk és gyúrónk vastaps közepette támogatta le a pályáról litván légiósunkat. Ez megzavart minket, sorra adtuk el a labdákat, hiába kért kétszer is időt edzőnk, a szakasz közepén 10 ponton belülre került a Debrecen. Demetre próbálta átlendíteni a csapatot a holtponton, de a hajrában Norbi ellen faultot, majd technikait is ítéltek a játékvezetők. Fokozatosan olvadt az előny, Tóth triplájával az utolsó percben 5 pontos vezetéssel mentünk bele. Ekkor azonban előbb Ericnek, majd Supinak volt a helyén az esze és a szíve, mindketten bedobták büntetőiket, majd a kegyelemdöfést Demetre bravúros hármasa adta meg.


Kostas Flevarakis: – Gratulálok a csapatnak a győzelemhez és a Debrecennek is, mert kiváló ellenfél volt, és nem utolsósorban szurkolóinknak, akik rengeteget segítettek a győzelem kivívásában. Gyengén kezdtünk, nagyon fontos volt, hogy a félidő végén, egy kilenc-nullal szoros állással mehettünk pihenőre. A félidő végén szerencsére “megszólalt az ébresztőóra” és a harmadik negyedben összeállt a védekezésünk. Ettől a támadójátékunk is igen jó ritmusú lett, elsősorban ennek köszönhettük a győzelmet, amelynek értékét növeli, hogy egy szívósan küzdő, kitűnő ellenfél ellen értük el, amelyben Tóth Ádám mindkét oldalon remek munkát végzett. Ericnek és Bernardnak korán faultproblémái voltak. Nagyon remélem, a meccs után kórházba szállított Taurasnak nincs komoly baja, örülök, hogy Bernard győzelemmel ünnepelhette születésnapját. Dolgozunk tovább, nagyon erős, kiegyenlített bajnokság a magyar.

eredeti link