Elindult a VOLT, ott VOLTunk a sajtóbejáráson és a 0. napon

27. alkalommal dübörög a VOLT Sopronban. A Lövérekbe idén is tízezreket várnak, akik számtalan könnyűzenei koncerten, színi előadáson, beszélgetésen, vagy akár gyermekprogramokon vehetnek részt, de persze a fesztivál nem csak ebből áll. Az egyik attrakció idén a Páneurópai Piknik 30. évfordulója alkalmából összeállított rész, félbevágott (és egész) Trabantokkal, fotókiállítással. Több újdonság is van az idei fesztiválon, az egyik az a helyszín. Idén maga a Lövér Kemping területe már nem szolgálja ki a fesztiválozókat, ott többnyire csak a háttérmunka folyik. A fesztiválkemping is máshova költözött, az egész fesztivál egy kicsit közelebb került a Gida-patak utcai lakóparkhoz. A területen az elmúlt hónapokban kormányzati támogatásból fejlesztették az infrastruktúrát, így az a VOLT-on kívül más rendezvények lebonyolítására is alkalmas lett.

Tehát a helyszín új, viszont nagyon közel van az eddigihez. A fesztivált viszont jelentősen átrendezték, a nulladik napon még kóvályogtak az emberek, azért is, mert egy nagy rész le is volt még zárva. Ez feltehetőleg ma már nem jelent majd problémát, ugyanakkor azoknak, akik az elmúlt években is rendszeres látogatói voltak a VOLT-nak, szerezniük kell egy térképet, mivel nagyjából semmi nem ott van, ahol az elmúlt években. Ami viszont egy fix támpont lehet, az talán maga a Telekom Nagyszínpad, ami a Gida-patak utcai lakóparknak pont háttal áll, illetve az óriáskerék is elég látványos, valamint az NKM-Petőfi Rádió Színpadot is meg lehet azért találni (ez utóbbiak egyébként már Alsópéterfa [Unterpetersdorf] határából is látszódnak).

Apropó térkép, abból készült egy interaktív verzió is, ami IDE kattintva tekinthető meg. A hagyományos PDF formátumút pedig ITT tudjátok letölteni.

Lobenwein Norbert, a fesztivál egyik főszervezője a sajtóbejáráson elmondta, túl sok árnyék sajnos nincs a fesztivál területén, de mától érkeznek olyan sátrak, melyek megfelelő árnyékot és vízpárát is biztosítanak. Apropó árnyék: a legtöbb fa a Sopron Színpad előtt, a Poncichter Borfesztiválon található. Nem véletlenül a soproniak kedvenc helye ez, hiszen itt kaptak helyet a soproni pincészetek is, egyfajta meeting pointnak is tekinthető ez a környék.

Izgalommal várjuk a mai napot is, a headlinerek között ma az Amaranthe, a Slipknot, a Cypress Hill és a Papa Roach is fellép, de lesz például Wellhello, Bagossy Brothers Company, Ivan and the Parazol, Cloud9+, Andro is. Találkozunk fent!

A SAJTÓBEJÁRÁS ÉS A NULLADIK NAP GALÉRIÁJA IDE KATTINTVA TEKINTHETŐ MEG!

eredeti link