Egyről kettőre – magabiztos pécsi győzelemmel

Remek kezdés után, egy-két kisebb megingást leszámítva, helyenként kifejezetten okosan kosárlabdázva, gyakorlatilag végig kézben tartva a játék irányítását, magabiztos és roppant értékes győzelmet arattunk Pécsett és ezzel egyről kettőre jutottunk a győzelmek számát tekintve. Tudtuk, hogy a Pécs tartalékos lesz, de mi is ilyenek voltunk, a győzelem értékét nagyban növeli, hogy a sérült Supi nélkül sikerült győzni a bronzérmes PVSK otthonában

PVSK-Veolia – SKC 73-91 (18-29, 20-20, 16-25, 19-17)
Pécs, férfi NB I, 1.800 néző
V.: Cziffra, Ádám, Söjtöry

PVSK: Pongó 5/3, Smith 10/3, Diggs 2, Budimir 6, Horti 5.
Cs.: CIRIC 20/3 , Ruják 7/3, ANTÓNI 12/6, Bíró 2, Dragasevic 2, Kocsis 2.
Edző: Csirke Ferenc

SKC: Kinney 9, THOMPSON 29/12, TAKÁCS 6/6, Rivers 9/3, CARTER 26.
Cs.: Jogela 8/3, Fazekas, WERNER 4, Molnár M.
Edző: Kostas Flevarakis

Eric szép centerkosarával szereztünk vezetést, majd két mezőnyemberünk, Bernard és labdaszerzés után, Kinney is ‘beköszönt”. A hazaiak távolról próbálkoztak, sikertelenül. Bernard szép triplája után, nem egészen 2 perc elteltével, 9-0-s “álomkezdésünk” után időt kért Csirke Ferenc. Negyedik légiósunk, Demetre is beköszönt. Több, mint 3 perc elteltével Diggs szerezte az első hazai pontokat. Egy 8-3-mal zárkóztak a hazaiak. Norbi, majd Bernard hármasa lendítette át csapatunkat a kisebb hullámvölgyön, hazai részről Ciric villant távolról. Eric ügyes, helyenként látványos centerjátékával tartottuk a 10 pont körüli előnyt.

Bernard triplájára Antóni felelt hármassal a második etap elején, majd Vitya váltotta pontokra közelről Kinney remek átadását. Irányítónk büntetőivel 15 pontosra nőtt az előny. Folytatódott az Antóni-Thompson triplapárbaj. Smith villant hazai oldalon – szerencsére a büntetőket nem dobta jól -, nálunk pedig Demetre is bevert egy hármast. A szakasz közepén kicsit “túlpörögtünk”, időt kért edzőnk. Ruji és Horti villanásaival a 10 pontos lélektani határ közelébe került ellenfelünk, kellett Eric és Bernard újabb kosara. Ciric 2+1-es akciójával 10 pontra jött föl a Pécs és támadhatott. Kinney labdát, majd kosarat is szerzett és a bónusz büntetőt is bedobta. A félidő sok hibával tarkított játék mellett Ciric távoli duplájával, s csapatunk 11 pontos vezetésével zárult.

Eric két szép duplájával kezdődött a második félidő, majd Bernard is betalált kétszer, 19 pontosra nőtt az előny. Időt kért Csirke Ferenc, de Eric újabb találatával 20 pont fölé nőtt előnyünk. Több, mint 3 perc elteltével Ciric szerezte az első hazai pontokat, 2+1-es akcióval jelentkezve. Zónára állt át és ezzel megtörte csapatunk lendületét a PVSK, egy 7-0-s hazai roham után időt kért Flevarakis. Bernard betörésből törte meg kosárcsendünket, ám kezdtek belejönni a hazaiak, akik Ciric és a triplát szerző Ruji révén egy 12-2 vel, a 10 pontos lélekatani határ közelébe kerültek. Demetre és Eric azonban nem engedte ezen belülre a hazaiakat, Tauras ügyes betörése után pedig ismét 15 pontosra nőtt előnyünk. Ruji előbb személyi, majd technikai hibát kapott, litván légiósunk pedig a dupla után, egy hármast is bevágott. A szakasz Vitya támadópattanó utáni kosarával és csapatunk 20 pontos előnyével zárult, kellett a 9-0-s roham a szakasz végén.

A záró etap 4 hazai ponttal kezdődött, majd ismét Tauras villant egy 2+1-gyel. Jött egy kis kapkodás, majd Norbi újabb hármasa nyugtatólag hatott, Bernard ziccere után ismét 20 lett közte és ezzel eldőlt a mérkőzés.
A meccs csendben “lecsorgott”, biztosan győztünk, a javuló játék ezúttal eredményességgel is párosult, 42-25-re nyertük a lepattanó csatát és ez a siker, önbizalmat adhat a közelgő hazai meccsekre.

eredeti link