Egyetlen pontra voltunk az éllovas legyőzésétől

A parádés első negyedet követően 17 ponttal vezettünk, de a két középső szakasz az éllovas körmendi együttesé volt. Csapatunk azonban nem tört meg, óriási hajrával a végletekig kiélezetté tette a végjátékot, és ebből végül egyetlen ponttal, ellenfelünk került ki győztesen

Sopron KC – Egis Körmend 89-90 (31-14, 11-23, 16-30, 31-23)
Sopron, férfi NB I., negyeddöntő, 2. mérkőzés, 2.000 néző.
V.: Benczur, Győrffy, Balogh Gy.

SKC: WARNER 33/21, LEMAR 19/6, Supola 7/3, Wiggins 6/3, GORDON 19.
Cs.: Dénes 2, Molnár M. 4, Werner.
Edző: Sabáli Balázs

Körmend: Price 9/3, BRADFORD 18, FERENCZ 19/15, HAMMONDS 21/9, Delas 6.
Cs.: Thames 5, Csorvási 12, Kiss M.
Edző: Matthias Zollner

Közel teltház előtt kezdődött igen jó hangulatban a negyeddöntő párharc második felvonása, amelyen Ferencz triplájával a Körmend szerzett vezetést, az övéiket elkísérő vasi drukkerek nem kis örömére. Brynton hármasával egalizáltunk és a távoli találat csapatunktól, egy lenyűgöző, Brynton és Supi vezette 15-2-s rohamot indította útjára, amellyel a srácok lázba hozták a szurkolókat. Lendületünket a Körmend időkérése sem törte meg, a szakasz hajrájában Wesley és Angelo is hozzátette a magáét, így a parádés első etap végén minden előzetes várakozást messze felülmúlva 17 ponttal “mentünk”.

A 2. negyed elején váltva estek a kosarak, majd megtört a lendület. A szakasz közepén Delas megkapta a 3. személyijét, és a kisebb kosárcsendünket egy jó büntetőjével Wesley törte meg, Dénes Gabi pedig egy szép szereléssel vétette észre magát. A félidő hajrája egyértelműen az éllovasé volt, amely egészpályás letámadással fárasztotta külső sorunk tagjait. Nem is (s)ültek úgy a dobások, mint az első negyedben, hibáinkat kihasználva Csorvási és Hammonds vezérletével fokozatosan zárkózott a Körmend, ráadásul a félidő hajrájában Wesley is megkapta a 3. személyijét. Bár Angelo zsákolt egy óriásit és Molnár Marci is villant, a szünetig 5 pontra zsugorodott előnyünk.

A második félidő elején Csorvási is megkapta 3. hibáját, majd Wesley zsákolt jókorát, közel másfél “pontatlan” perc után. Price triplájára szép akció végén Dénes Gabi felelt. A Price-Csorvási kettős vezetésével a szakasz közepén egalizált, Ferencz triplájával pedig fordított is a Körmend. A befejezések pontatlanokká váltak, a helyzeteket kidolgozták, de ki is hagyták játékosaink, 6 ponttal meglépett a Körmend hősiesen küzdő, de érezhetően fáradt fiainkkal szemben. A vendégek egyre pontosabbakká, magabiztosabbakká váltak, jobban dobtak, Hammonds hármasával 9-re nőtt a körmendi előny. A negyed hajrájában Alan és Brynton révén bravúrkosarakkal próbáltuk tartani a lépést a körmendiekkel, akiknél Ferencz újabb hármassal jelentkezett és 9 ponttal vezetett ellenfelünk a zárószakasz előtt.

Ennek elején Ferencz újabb két hármasával, 10 fölé nőtt a hátrányunk. Wesley és Marci révén duplákat dobtunk, majd következett egy Angelo-parádé, 3 triplával és egy duplával, és ezekkel a szakasz közepén 4 pontra jöttünk föl. A vendégek időkérése után Brynton is vágott egy triplát. Egy pontra feljöttünk, szurkolótáborunk pedig űzte-hajtotta a srácokat, különösen amikor Angelo hármasával visszavettük a vezetést. A roppant izgalmas végjátékban váltva vezettek a felek, Hammonds triplája után, bő fél perccel a vége előtt kipontozódott. 20 másodperccel a játékidő letelte előtt Wesley egy jó büntetőjével győzelemre álltunk, de Bradford duplájára nem volt válaszunk, 1 ponttal nyert a Körmend.

Sabáli Balázs: – Gratulálok a Körmendnek! Remekül kezdtünk, a mai játékunk összehasonlíthatatlanul jobb volt a párharc első meccsén nyújtott teljesítményünknél. Sajnos a két középső negyedben sem támadásban, sem védekezésben nem tudtunk olyan intenzitással játszani, hogy megtartsuk az előnyt. A negyedik negyedben nagy hajrát nyitottunk, remek volt a hangulat, de a végén nem nekünk volt szerencsénk. Null-kettő után nehéz bármit is mondani, de szeretnénk megismételni a mai játékunkat Körmenden, ahová nem feltartott kezekkel megyünk.

eredeti link