Diadal Jászberényben – bravúrral kezdtük a szezont

Az első félidőben alaposan megleptük az előző szezon meglepetéscsapatát, a szünetig 16 pontos előnyt szereztünk. A második félidőben ugyan elég hosszú és mély hullámvölgybe kerültünk és fordítani tudott a Jászberény, de a hajrá a miénk volt, így fontos és értékes idegenbeli győzelemmel kezdtük az új évadot
Jászberényi KSE – SKC  66-76 (18-26, 7-15, 20-8, 21-27)
Jászberény, férfi NB I, 800 néző.
V.: Praksch, Söjtöry, Pozsonyi.
Jászberényi KSE: STATEN 15, Mészáros, REED 12/6, ALEKSANDROV 15/9, Pantelic 8.
Cs.: BRBAKLIC 14, Miller 2, Ruják B., Peringer.
Edző: Nikola LazicSopron KC: PITTS 29/6, THOMPSON 10, SUPOLA 8, Rivers 5, CARTER 15.
Cs.: Takács 2, JONES 7/3, Fazekas, Molnár M.,  Werner.
Edző: Sabáli Balázs

Az előző évadban Jászberényben szereplő – sőt remeklő – irányítónkat Damier Pitts-t nagy tapssal fogadta a jászberényi publikum. A két csapatunkhoz a héten csatlakozó légiósunk közül, a kétéves magyarországi tapasztalattal rendelkező Thompson bekerült  kezdő ötösünkbe. Reed a hazaiaknak szerzett vezetést, csapatunk első szezonbeli kosarát centerünk, Eric Carter szerezte. Nem sokkal később Thompson is “beköszönt”, de Reed triplájával visszavették a vezetést a hazaiak. Váltott vezetéssel haladtak a felek, Pitts jelezte, “emlékszik” még a jászberényi teremre, gyűrűre. A szakasz közepén Eric és Bernard kosaraival egy 9-0-s rohammal sikerült 7 ponttal ellépnünk. Érthető hazai időkérés után két legújabb játékosunk, a kifejezetten jól kezdő Bernard, valamint a jászságiaknak nem sokkal pályára lépése után “beköszönő” Christian Jones révén, visszavertük a hazai felzárkózási kísérleteket, Demetre és Pitts villanásaival pedig 10 pont fölé nőtt előnyünk. A szakasz nagy dobópárbajjal zárult, Pitts révén első triplánkat is megszereztük. A negyed hazai duplával, ám a nyitó etapban a pattanózást 14-6-ra nyerő csapatunk 8 pontos vezetésével zárult.
A második etap úgy indult, ahogy az első befejeződött, Staten révén hazai kosárral. Eric felelt rá, majd 28-20-as vezetésünknél “befagyott” az eredményjelző. Pitts szervezetten védekező csapatunkat lendítette át a holtponton, újfent 10 pont fölé nőtt előnyünk. Aleksandrov triplájával egy közel 6 perces hazai kosárcsendet tört meg, minket viszont nem tudott, új centerünk Christian Jones előbb duplával, majd triplával jelentkezett. Supola Zoli  duplája után, ezzel a 7-0-lal 16 pontosra nőtt előnyünk és így is fordulhattunk.
A második félidő elején váltva estek a kosarak, Eric és Damier révén tartottuk a 15 pont körüli előnyt. A 3. etap közepén “megálltunk” támadásban, és egy Staten, Reed és Brbaklic vezette 11-2-vel 6 pontra feljöttek a hazaiak. Hiába kért rohamuk közben időt edzőnk, több labdát eladtunk ebben az időszakban, érződött, hogy nem igazán szoktak még össze a srácok. A szakasz hajrájában Supi vetett véget több, mint 4 perces kosárcsendünknek, ám ez nem lendítette át a holtponton csapatunkat, a szakasz végén 4 pontra feljöttek a hazaiak.

Pitts büntetőivel indult a záró szakasz, ám Aleksandrov triplával felelt. A szerb erőcsatár lépett elő vezérré hazai részről, mi viszont támadásban elbizonytalanodtunk, a 34. percben fordítottak a hazaiak.  Időt kértünk és Bernard hosszú “hallgatás” után, két sikeres és egyben fordítást érő büntetővel szólt hozzá a játékhoz, majd Supi is büntetett. Úgy tűnt, sikerült átlendülni a holtponton, Thompsonhoz hasonlóan Eric is hosszú “hallgatás” után talált be, és “feltámadásunk” oly frusztrálttá tette a hazaiak szerb centerét, Pantelicet, hogy rövid időn belül két technikait kapott, így kiállították. Azok után, hogy fordítottak a hazaiak, a szakasz közepén egy 9-0-s rohamot “vágtunk ki”. Nem tört meg a Jászberény, hiába dobott triplát Pitts, 2 perccel a vége előtt 5 pontra feljött a szívósan küzdő hazai gárda. Másfél perccel a vége előtt – a legjobbkor – szerezte első kosarát új csapatkapitányunk, Takács Norbi, majd az amúgy elég görcsösen kosarazó Demetre duplája adta meg a kegyelemdöfést a Jászberénynek

eredeti link