Centerünk LeBron James rajongó

Az előző évadban Ausztriában kosarazott, most előző – és egyben első európai – állomáshelyének szinte a szomszédságába tért vissza kontinensünkre csapatunk új középjátékosa, Welsey Gordon. A fiatal, 24 éves, az előző évadban Ausztriában, a Fürstenfeld csapatában dupla-duplát (15,7 pont, 12,3 lepattanó) átlagoló kosarast próbáljuk bemutatni szurkolóinknak

Wesley Gordon csak a rúdon “lóg”, az előírt gyakorlatokat fegyelmezetten végzi

– Az előző volt az első profi évadod Európában. Nagy a különbség az amerikai egyetemi bajnokság és az osztrák élvonal között?
– Úgy vélem elég nagy, mind az edzésmunkában, mind a játék iramában és intenzitásában, mind pedig a játékvezetői felfogásban.

– Mennyire volt nehéz “belerázódnod”, átállnod az európai stílusra?
– Az egyetemi bajnokságban Amerikában óriási az iram a meccseken, Ausztriában nem volt akkora. Amit mégis a legnehezebb volt megszokni, az a játékvezetői felfogás. Kezdetben bizony eléggé zavart, hogy kevésbé engedik a fizikális, test-test elleni játékot, és az is, hogy a lépéshibát mennyivel szigorúbban ítélik meg. Kellett bő egy, másfél hónap, amíg megszoktam.

– Példaképed, esetleg kedvenc NBA-csapatod van?
– Kedvenc játékosom LeBron James, elsősorban neki szorítok, no meg persze annak a csapatnak, amelyikben ő játszik… így az előző években a Cleveland Cavaliers-nek, most pedig a Los Angeles Lakers-nek.

– Milyenek az első benyomásaid csapatunknál?
– Csak pár napja vagyok itt. Kedvesek a játékostársak és úgy látom, nagyon profi, jól megtervezett a szakmai munka a csapatnál, úgyhogy eddig minden rendben van.

– A szabadidődet mivel töltöd a legszívesebben?
– Szeretek a természetben sétálni, mászkálni, kisebb hegyekre felmászni. Ezen kívül, mint a fiatalok többsége én is szívesen töltöm a szabadidőmet a barátaimmal.

 

 

 

eredeti link