A végjáték a vendégeké volt

Két és fél hét, s közben egy karantén után lépett újra pályára csapatunk. Hullámzó teljesítményt nyújtva, a végjátékra talán kissé elfáradva 6 ponttal kikaptunk a Pakstól
SKC-ASE 76-82 (21-19, 18-21, 19-20, 18-22)
Sopron, 1.000  néző
V.: Cziffra, Nagy V., Lengyel
SKC: Supola 4/3, Thompson 12/6, Sitku, JOGELA 19/6, WIDEMAN 17
Cs.: Popadic, Boriszov 11/3, Csendes, Werner, A. Jackson 13/9
Edző:: Kostas Flevarakis
ASE: Capers 15/6 SHEPARD 22, Valerio 5, Eilingsfeld 5, J. JACKSON 27/6
Cs.: Pajor, Velkey, Kis R. 3/3, VERASZTÓ 5/3
Edző: Dzunic Braniszlav

Mindkét oldalon voltak hiányzók. Keretünkben öt olyan játékos volt – Supi, Vitya, Popadic, az U20-as meccs végjátékában remeklő Csendes, valamint új irányítónk, Antino Jackson – , aki ezen a meccsen került először csapatba. Egyikük, a kezdőbe ezúttal irányítóként bekerülő Supi egy gyors hármassal próbált alaphangot adni a találkozónak. A első akcióknál érződött a hosszabb kihagyás, a vendégek – akik a múlt hét végén már játszottak – nyugodtak meg hamarabb és elkapkodott akcióink, eladott labdáink után indítva egy 7-1-es sorozattal elléptek. Centerünk. Tyler “rázta meg” magát, ügyes kosaraival visszaszereztük a vezetést. Az inkább küzdelmes, mint látványos szakasz második felében váltva vezettek a csapatok, sajnos Tyler Milos remek átadása után a gyűrűre húzta a labdát, amely messze, az oldalvonalon túlra vágódott. “Kárpótlásul” jött Bernard remek 3+1-es játéka, majd Milos szép kosara után, 4 pontos vezetésünknél ellenfelünk időt kért. Edzőnk próbálta folyamatosan frissen tartani a csapatot, a nyitóetap hajrájában érkezett Vitya, Csendes, majd Antino is. Milos lépett elő vezérré, triplát “vágott”, de a negyed a paksi Jackson 2+1-es játékával és csapatunk 2 pontos vezetésével zárult.

A második etapot jobban, pontosabban, egy 7-0-lal kezdve fordított és el is lépett ellenfelünk, időt is kért és le is tolta a társaságot Kostas. Milos villant újra, majd új irányítónk emelt be egy triplát, ám azonnal jött a válasz Kistől – szintén egy tripla formájában.  Antino tartotta versenyben a csapatot, de a vendégeknek mindenre volt válaszuk. Tapadtunk az ellenfélre, sőt a szakasz közepén kiderült: Izrael után Sopronban is “érzi egymás” Antino és Tyler, egy megszerzett labda után irányítónk passzából centerünk zsákolt óriásit, – nem mellesleg e szép kosárral visszaszereztük a vezetést.  A félidő hajrája eléggé “grundkosárlabdásra” sikeredett, egymás hibáiból éltek a felek, üde színfolt volt Jogi szóló végén szerzett szellemes találata. A félidő végén megint kapkodtunk, s bár Bernard támadó pattanó után a dudaszó pillanatában betalált, a Shepard vezette Paks zárta előnnyel a félidőt.

Milos szemfüles átadása után Jogi kosarával gyorsan visszaszereztük a vezetést. Nagy volt ugyan az iram, elég sok hiba csúszott a játékba. A magára találó Jogi két triplával tett róla, hogy nálunk legyen az előny, a vendégeket ekkor Jackson tartotta versenyben. Bernard labdaszerzése után Supi passzából Tyler zsákolt hatalmasat, Dzunics pedig időt kért. Meg is tört a lendület, Capers vezérletével egy 9-0-t “repesztett” ellenfelünk. Akkor – érthetően – mi kértünk időt és zónára váltottunk. A negyed vége Jackson “sziporkákat” hozott, előbb a paksi center dobott duplát, majd irányítónk egy szerencsés és egy csont nélküli hármast – sajnos közben a túloldalon Verasztó is betalált távolról, így 2 pontos vendég vezetésről várhatták a felek a 4. negyedet.

Ennek “kezdő akkordjaként” Tyler miután visszaszedte saját rossz dobása után a pattanót, kiegyenlített. Újfent Jogi lépett elő, büntetőkből, majd egy már elveszett labdát még a paksi térfélen visszaszerezve zsákolásból volt eredményes. Ő és Tyler jóvoltából, ha szűken is, de nálunk volt az előny, de a Paks Shepard és Jackson révén, a palánkunk alatt visszaszedett lepattanók utáni kosarakkal “tapadt” ránk, sőt a szakasz közepén előbbi zsákolásával fordított is. Szerencsénkre a paksi légiós a zsák után addig “lógott a szeren”, azaz a gyűrűn, hogy technikait kapott. Bernard hármasával visszavettük a vezetést. Váltva estek a kosarak, fej-fej mellett haladtak a felek. A hajrára, mi talán elfáradtunk, nem bírtuk erővel eladott labdáinkból az utolsó 3 percet 7-0-ra nyerve győzött a  Paks.

Kostas Flevarakis: A játékosaink 40-50 százalékos formában vannak, így pedig az átlagos teljesítményünket sem tudjuk hozni. Ez annak köszönhető, hogy szinte egyáltalán nem tudunk teljes kerettel készülni. Most egy új játékost is be kell építenünk Antino Jackson személyében. Amint rendelkezésünkre áll minden játékos, el fogunk indulni felfelé. Köszönöm a szurkolóknak, az egész mérkőzésen át tartó biztatást!

eredeti link