A fáradtság és a DEAC legyőzte csapatunkat

Nagyot küzdöttünk, de az érezhetően frissebb és a palánkok alatt – szó szerint – jóval nagyobb erőket felvonultató, s a gyűrűk környékén, a lepattanóknál egyértelműen fölénk növő DEAC fokozatosan felőrölt minket és megérdemelten győzött az utolsó pillanatig harcoló, de láthatóan fáradt és a hajrában ezért már elég pontatlanul játszó csapatunk ellen

SKC-DEAC 71-83 (22-19, 16-19, 19-25, 14-20)
Sopron, férfi kosárlabda NB I, zárt kapuk mögött
V.: Cziffra, Goda, Sörlei

Sopron: Halász 3/3, THOMPSON 13/6, Fazekas 5/3, Borisov 13/3, Padgett 10
Cs.: Elmore 13/6, JOGELA 12/3, Takács, Bagó, Werner
Edző: Kostas Flevarakis

Debrecen: MOORE 13/9, Somogyi 1, POLYÁK 10/6, Hines 2, TÓTH Á. 16
Cs.: Moody 7/3, MOLNÁR M. 11, DRENOVAC 20/3, Molnár D. 3/3
Edző: Kovács Adrián

Kapkodva kezdtek a felek, közel másfél perc elteltével Milos egy szép, Hines elleni 1-1 után csapatunknak szerzett vezetést, majd centerünk, Padgett okos kiosztásából Halász Ákos emelt be egy triplát. Moore két hármasával hamar fordított a DEAC. Látványos volt a játék, a 3 gyors tripla után jött egy zsákolás – ezt a Tóth Ádámot kontrából megverő centerünk, James mutatta be. Felpörgött a meccs, váltva estek a kosarak, váltott vezetéssel haladtak a felek. A szakasz közepén Tóth kétszer is megverte 1-1-ben Padgettet, Polyák pedig triplát dobott. Mi viszont kicsit “túlpörögtünk” és a palánkunk alatti lepattanók megszerzésével is adódtak gondjaink, így szűk előnyt szerzett ellenfelünk. A szakasz hajrájában Bernard tripláját Milos “fejelte meg” két ügyes duplával, s e 7-0-s rohamunknak köszönhetően 3 pontos előnnyel zártuk a nyitó 10 percet. A DEAC-ot a szakasz végén korábbi játékosunk, Molnár Marci tartotta versenyben.

Drenovac büntetőire az agresszíven védekező vendégek ellen, Norbi felelt szép középtávoli duplával. Martin rontott közelről, nem úgy Drenovac, s a fiatal Molnár Dániel hármasával fordított a DEAC, érthető, hogy Kostas időt kért. Jogi villant ügyes palánkos duplával, de továbbra is futottunk az eredmény és a DEAC után, igaz Jogi, Csabi, majd Jon hármasával tapadtunk az egyértelműen a palánkok alatti erőfölénye kihasználására törekvő ellenfelünkre. A félidő utolsó pillanatában, Csabi Bernard rossz büntetőjét követően megszerzett támadópattanó utáni szemfüles kosarával egyenlítettünk, így egálról fordultunk.

Mindkét csapat alacsony szerkezettel, két irányítóval kezdte a 2. félidőt. A szokatlan szerkezet a vendégeknek működött jobban, támadópattanók után szerzett két közeli, majd Hines és Moody révén dobott két távoli kosárral 10-0-lal indították a 2. félidőt. Ekkor a befejezéseknél érződött, hogy a DEAC két nappal többet készülhetett, 10-0-lal indítottak szünet után a vendégek. Érhető időkérésünk után, Jogi 2+1-es játékával “jelentkeztünk be” a második félidőbe. Litván légiósunk próbálta versenyben tartani csapatunkat, majd Jon villant, aztán Milos, majd Bernard is. Előbbi hármasával, egyetlen pontra följött óriásit küzdő, s 14-5-ös rohamot bemutató csapatunk – ekkor a DEAC kért időt. Polyák triplával tolt egyet a vendégek megakadó szekerén, ami egy 8-1-es DEAC rohamot indított útjára. Bernard triplája adott reményt a negyed végén, 6 pontos hátrányból vártuk a 4. negyedet.

Ennek elején gyorsan 9 pontra nőtt a hátrány, amelyen Padgett faragott közelről – sajnos a bónusz büntető kimaradt. Nem adtuk olcsón a bőrünket, Jon emelt be egy hármast és zónára álltunk át. Megtörtük a DEAC lendületét, s ekkor már könnyű volt közeli kosarakat szerezni. A büntetők sem mentek úgy, mint szerdán, többnyire csak egyet-egyet dobtak be a srácok. 5 pontra visszaküzdöttük magunkat, ám ekkor elegyénieskedtünk 1-2 támadást, de sajnos eredménytelenül. Drenovac és Tóth vezérletével tartotta 5 és 10 pont közötti előnyét a DEAC, sőt ez a szakasz közepén 11-re nőtt. A hajrában bár mindent megtettek, fáradt kulcsjátékosainkon érződött, hogy nincs bennük annyi, hogy szorossá tegyék a hajrát,. Az okosan, taktikusan kosarazó, fizikai fölényét kihasználó DEAC a lepattanózást 49-26-ra nyerve visszavágott.

eredeti link