A centerünk: Wesley Gordon

Szerettük volna megtartani az előző évadban a csapatunkban szereplő külföldi kosarasok közül a valóban remek szezont záró centert, Ryan Watkinst, de sajnos nem sikerült. Megvan azonban, ki pótolhatja: a 24 éves, 206 centis szintén amerikai Wesley Gordon
Klubunk ügyvezetője, Pojbics Szabolcs honlapunknak elmondta, a vezetőség “többkörös” tárgyalást folytatott Ryannel, és az ajánlat megtételénél elment anyagi lehetőségei végső határáig. Watkins azonban a következő szezonban Nyugat-Európában szeretne játszani, így új középjátékos után kellett néznünk.
Így került a képbe a 24 esztendős, 206 centis Gordon. Ő az előző évadot a szomszédos Ausztriában, a Fürstenfeld Panthers csapatánál töltötte, ahol masszív dupla-duplás átlagot ért el 15,7 ponttal és 12,3 (5 támadó) lepattanóval. Ami emellett még figyelemre méltó az ausztriai statisztikájában, az a közel 3 (2,7) gólpassz és a csaknem 2 (1,9) blokk mérkőzésenként.
Előtte a Colorado Egyetemen az utolsó évadjában, 6.8 pontot, 6,3 lepattanót, 1,9 gólpasszt és 1,5 blokkot átlagolt.
Vezetőedzőnk, Sabáli Balázs a szerződtetésével kapcsolatban elmondta, Gordon esetében is alapos “környezettanulmányt” végeztek, sokakat, edzőket és játékosokat is megkérdeztek emberi tulajdonságairól, mentalitásáról, és szakvezetésünk a róla kapott információk alapján döntött arról, hogy kezdeményezi szerződtetését.
Sabáli reméli, Wesley minden tekintetben, így mentalitás terén is tudja majd pótolni Ryant, s emlékeztetett arra, hogy a Sopronban is megforduló Thomas Kelley, valamint a csapatunkkal roppant sikeres JT is annak idején az osztrák bajnokságból került Magyarországra. Centerünk szerződése is – az irányító Angelo Warneréhoz hasonlóan, – szeptember 1-én lép életbe.

Fotók: www.buffzone.com; www.panthers.at

eredeti link