50 perces dráma, gyönyörű happy enddel

A találkozó nagy részében hátrányban játszva, sokáig felejthetetlen drámai csatában, hihetetlen tartásról és küzdőszellemről tanúbizonyságot téve, jó két és fél órás gigászi ütközetben, kétszeri hosszabbítás után legyőztük a Kaposvárt
Sopron KC – Kaposvári KK  101-96 (20-25, 22-20, 12-18, 19-10, 14-14, 14-9 – kétszeri hosszabbítás után)
Sopron, 1.800 néző
V.: Kapitány, Minár, Kovács N.

SKC: KINNEY 20/3, THOMPSON 26/6, Takács 6/3, Rivers 11, Carter 8.
Cs.: JOGELA 28, Supola 2, Werner, Fazekas
Edző: Kostas Flevarakis

Kaposvári KK: Krnjajski 6/3, NORFLEET 27/18, Ponjavic 4/3, DRAMICANIN 16/3, LALIC 15
Cs.: Hendlein 2, Davis 13/3, Baki 8/6,  Bogdán 5
Szakmai igazgató: Ivkovic Stojan

Lalic a palánkunk alatt szerzett lepattanó utáni büntetőivel kezdődött a meccs. Feszülten kezdtünk, több, mint másfél perc és 0-5 után, Kinney büntetőkből szerezte első pontjainkat. Nem lendítette át a srácokat a görcsösségen és  szerencsénk sem volt: Demetre látványos blokkja után visszapattant a labda Krnjajskihoz, aki köszönte és bedobta. Első mezőnykosarunkra 3 percet kellett várni, Norbi dobott szép triplát.  Bernard “rázta meg” magát, előbb szép középtávoli kosarat szerzett, majd tripla közben szabálytalankodtak ellene és 3 bedobott büntetőjével átvettük a vezetést. A szakasz közepén felforrósodott a hangulat, Eric megkapta a 3. hibáját. A helyére érkező Tauras ellen Lalic szabálytalankodott, kispadunk pedig technikait kapott. Zaklatott, vontatott volt a játék, Demetre tett vissza szépen egy pattanót. A túloldalon Norfleet villant, majd Kinney hát mögötti “zsugájából” Tauras mutatott be 2+1-es akciót, váltott vezetéssel haladtak a felek. A szakasz hajrájában Baki triplája adott nagy lökést a vendégeknek, akik egy 6-0-lal elléptek. A szakasz végén Norfleet is triplát szerzett, mi 4 büntetőből kettőt dobtunk be, 5 pontos vendég vezetéssel zárult az igen vontatott első 10 perc.
Eladott labdánk után, Lalic növelte közelről a vendégelőnyt. Őt nem tudtuk tartani de kosaraira a szakasz elején Tauras és Kinney révén még feleltünk. Minden somogyi akció kosárral zárult, Norfleet hármasa és Dramicanin távoli duplája után 12 pontos hátrányba kerültünk, érthető volt edzőnk időkérése. “Kalandos” akció végén Kinney dobott hármast, majd a szakasz közepén büntetőkből Eric is megszerezte első pontjait. Magunkra találtunk, Tauras mozgékonyságát kihasználva szépen verte 1-1-ben Lalicot, majd az amúgy hasznosan játszó vendégcenter támadóhibát vétett litván légiósunkkal szemben. Hosszabb “hallgatás” után Bernard is  “szólásra jelentkezett”, s egy 11-2-vel 3 pontra feljöttünk. Lalic 2+1-es akciójánál Eric  megkapta a 4. hibáját, de Bernard vállaira vette csapatunkat és jóvoltából tapadtunk a Carter nélküli védelmünk ellen a palánk alatti fölényére építő Kaposvárra. A félidő Kinney 2+1-es játékával és 3 pontos vendég vezetéssel zárult.
Bernard valószínűleg az NBA-ben is hármat, itt egyenlítést érő triplájával indult a 2. félidő. A vezetést nem tudtuk átvenni, Hendlein közelről, Dramicanin távolról villant. Kinney labdaszerzése után Tauras zsákolt nagyot, büntetőinkből azonban ekkor rendre csak egyet-egyet dobtunk be. Kinney betöréséből aztán a szakasz közepéhez közeledve, sikerült átvenni a vezetést. Ez az állapot sajnos nem sokáig tartott, kapkodni kezdtünk, pontatlanokká váltunk, zsinórban 7 pontot szerzett és újra ellépett a Kaposvár. Hosszabb kosárcsendünknek Demetre vetett véget, de továbbra is a somogyiak vezettek. A szakasz végén zónára váltottunk, amit Krnjajski dobott át hármassal, 9 pontos hátrányból mentünk neki a záróetapnak.
Szép centerjáték után a visszatérő Eric, majd mindhárom büntetőjét értékesítve Demetre faragott a hátrányon a záróetap elején. Szurkolóink űzték, hajtották a srácokat, Supi bravúros támadó pattanója és remek átadása után, Eric egy triplányira hozta föl csapatunkat. Hármast azonban Norfleet dobott, megduplázva a vendégelőnyt. Ez megtörte a lendületet, Dramicanin is betalált, Flevarakis pedig 8 pontos hátránynál időt kért. Jót tett, Kinney és Demetre is betalált, de a szakasz közepén Eric kipontozódott. Szurkolóink próbálták belehajszolni a fiúkat a győzelembe és Kinney és Tauras újabb kosaraival, 3 perccel a rendes játékidő vége előtt egy remek 8-0-lal ledolgoztuk a hátrányt. Vendég időkérés után újabb támadó pattanó után Dramicanin villat. Váltva estek a kosarak, miközben Supi illetve Hendlein is kipontozódott. Tauras büntetőivel 53 másodperccel a vége előtt 73-73-ra állt a meccs. Lejárt a kaposvári támadóidő. Sem Demetre, sem Norfleet nem talált be, jöhetett a hosszabbítás.
Ez Lalic duplájával indult, Tauras büntetőkből egalizált, Dramicanin kipontozódott. Bernard betörésből megszerezte a vezetést csapatunknak, a hosszabbítás közepén a két ideges csapat több támadást is elrontott és a Jogela-Lalic “ütközetnél” előbb a vendégek, majd a mi játékosunk szabálytalankodott, utóbbi sportszerűtlenül. A büntetők mindkét oldalon beestek, Davis hármasával pedig újra fordult a kocka. Mi büntetőkből, a Kaposvár Norfleet révén triplákból szerezte pontjait. Lalic is kipontozódott, s bár az utolsó percre egállal fordultak a felek, a vendégek balkezes légiósának újabb hármasával, ismét a vendégek vezettek. Egy már-már elveszett labdát visszaszerezve Tauras 1-re hozta föl csapatunkat, Ponjavic 1 büntetőt értékesített. 15 másodpercünk maradt, Norbi befutásból közelről betalált, újabb hosszabbításra mentve a partit.

Ez Bernard ügyes kosarával indult. Növelhettük volna az előnyt, ám elsietett akciónk után Bogdán büntetőkkel egyenlített. Bernard keze sem remegett meg a vonalon, ám Baki hármasával újra a vendégeknél volt az előny. Az addig oly’ biztos kezű Norfleet csak 1 büntetőt dobott be, Tauras mindkettőt, így a második hosszabbítás közepén ismét egál volt. Kinney 1 büntetőt dobott be, majd bő perccel a vége előtt Bernard a sarokból talált be, 3 pontos előnnyel fordultunk az utolsó percre. Ennek elején Bernard is kipontozódott, de labdaszerzés után Kinney 5-re növelte az előnyt. Norfleet “beverte” 6. hármasát, ám Tauras egy lepattanót visszazsákolva tette fel a koronát remek teljesítményére, így végül HATALMASAT HARCOLVA GYŐZTÜNK!

Kostas Flevarakis: Sok ilyen mérkőzést játszottunk mostanában, és ezek egyik csapat számára sem könnyűek. Azon múlt, hogy ki küzdött jobban a sikerért. Fejben dőlt el. Különös mérkőzés volt, a legfontosabb az volt, hogy jól tudtunk reagálni olyan helyzetekre, amelyekre előzetesen nem készültünk, mint Carter első félidőben összegyűjtött négy hibája. Gratulálok mindkét csapatnak és a szurkolóknak, kitettek magukért. Van még egy meccsünk a szünet előtt, és ha ott is jó eredmény születik, a következő körben is összekerülhetünk a Kaposvárral.

eredeti link